Lekker simpel! Tomatensoep met basilicum
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral eenvoudig en snel klaar zijn. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Vandaag staat er tomatensoep op de planning, perfect met dit herfstweer! Met de herfst die officieel is aangebroken komt een recept als (tomaten)soep eigenlijk altijd wel goed van pas. Lekker makkelijk en ook snel klaar. Geen blikken, pakjes of zakjes nodig: helemaal zelfgemaakt en daarmee ook een stuk lekkerder!
What you need (3 porties)
- Ui – 1
- Knoflook – 2 teentjes
- Trostomaten – 1 kilo
- Water – 1 liter
- Bouillonblokjes – voor 1 liter water
- Chilipoeder – ½ theelepel
- Verse basilicum – 8 gram
- Pijnboompitten – 20 gram
- Olijfolie – voor het bakken
Make & shake
- Snipper de ui en pers de knoflook fijn in een knoflookpers.
- Bak de knoflook en de ui kort in een soeppan met een beetje olijfolie.
- Snijd de trostomaten nu in blokjes.
- Voeg de tomaten toe aan de ui en de knoflook en bak deze vijf minuten mee.
- Snijd de basilicum in grove stukken. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering!
- Voeg de basilicum, het water, de bouillonblokjes en chilipoeder nu toe en kook de soep zo’n tien minuten.
- Terwijl je wacht bak je de pijnboompitjes in een pan tot ze lichtbruin zijn.
- Haal de soep na tien minuten van het vuur en pureer het met een staafmixer.
- Gebruik de pijnboompitten en de paar blaadjes basilicum voor de garnering. Eet smakelijk!