13 februari 2022 
3 min. leestijd

6 tips om Valentijnsdag leuk te maken als je single bent

6 tips om Valentijnsdag leuk te maken als je single bent

Valentijnsdag staat weer om de hoek. Op Facebook en Instagram vliegen de romantische kiekjes en advertenties je waarschijnlijk alweer om de oren. Rode rozen, diners voor twee, hartjes chocolade en Swarovski ringen, het kan allemaal niet gek genoeg. Heel romantisch is het natuurlijk niet als je single bent op de dag van de liefde. Wil je Valentijnsdag graag vieren maar heb je geen lover om dat mee te doen? Dat hoeft ook niet! Met deze tips kom jij Valentijnsdag als single prima door. 

Kop op! Ja, je bent vrijgezel, so what? Laten we ons tijdens deze dag gewoon focussen op onszelf in plaats van op het vrijgezelle leven. Jouw tijd komt nog wel, echt waar - en zo slecht is single zijn nou ook weer niet. Valentijnsdag kan voor sommige single ladies ontmoedigend voelen, maar dat is nergens voor nodig! Er zijn genoeg manieren om gewoon Valentijnsdag te vieren, of je nu vrijgezel bent of niet.

1. Omring jezelf met familie

Wie zegt dat je Valentijnsdag met een lover moet doorbrengen? Breng juist eens een dagje door met je familie. Je ouders of broers/zussen zijn misschien al een aantal jaar getrouwd, dus zij vinden het vast niet erg om Valentijnsdag eens met jou door te brengen. Verzorg een diner voor jou en je familie, duik de keuken in en kook jouw favoriete maaltijd voor de fam. Een toetje met een hoop chocolade mag natuurlijk niet ontbreken.

2. Houd een ‘Girls Night Only’

Hier zijn wij groot fan van, of het nu Valentijnsdag is of niet. Er is toch niets beters dan een comfy outfit, een goede film en pizza bestellen met je vriendinnen? Een zwijmelfilm als Valentine's Day scoort altijd goed! Zijn geen van je vriendinnen in de mood voor een zoetsappige film? Een goede actie- of horrorfilm is ook altijd nog een optie. Zorg ervoor dat je voldoende wijn, chocolade en fluffy dekens bij de hand hebt!

3. Ga iets leuks doen met je vriendinnen

Als je er goed over nadenkt, is dit idee zo gek nog niet. Een drankje doen met je vriendinnen op Valentijnsdag is best wel slim, en gelukkig mag dat inmiddels ook weer. Na alle lockdowns ben je heus niet de enige die inmiddels een beetje vastgeroest is in het dateleven en toe is aan sociaal contact. Oftewel: er zijn vast genoeg leuke en single guys/girls die hetzelfde doen! Ga eerst lekker de stad in om een outfit te scoren waarin jij die avond helemaal kunt stralen. Valentijnsdag doorbrengen met vriendinnen kan net zo leuk en juist hartstikke speciaal zijn. Jullie besteden weer wat tijd samen en als je geluk hebt, ontmoet je misschien nog wel iemand. Lekker romantisch toch?

4. Verwen jezelf

Dit is de ideale dag om jezelf helemaal in de watten te leggen. Kijk of je last-minute naar de spa kunt, zoek een goede film uit in de bioscoop of trakteer jezelf in de stad. Ga uitgebreid in bad of neem een hete douche, scrub je huid en smeer jezelf van top tot teen in met bodylotion. Daarna bestel je je favo comfort food en plant je jezelf in bed met een berg eten en een leuke film. Deze dag staat helemaal in het teken van jou! Valentijnsdag is zo erg nog niet, toch?

5. Maak een uitgebreid diner voor jezelf

Je kunt in je eentje uit eten gaan, maar je kunt natuurlijk ook een uitgebreid diner voor jezelf koken. Als je het ons vraagt, zitten er alleen maar voordelen aan. Je kunt gewoon in je pyjama zitten, je kunt alles maken wat jij lekker vindt en je hoeft met niemand rekening te houden. Je hoeft niet te wachten op alle gerechten en je kunt in de warmte van je eigen huisje blijven. Love it! 

6. Pyjama of all out?

Je kunt deze dag op twee manieren aanpakken: of je houdt de hele dag je fijnste pyjama aan, of je gaat all out. Beide opties zijn helemaal prima, als je maar doet waar je je goed bij voelt. Het ligt er natuurlijk wel aan of je moet werken, maar you get the idea. Een dagje bankhangen in je huiskloffie is natuurlijk heel prettig, maar laten we eerlijk zijn: tijdens de lockdowns is dat wel vaker het geval. Bij ons in ieder geval wel! Het kan heel goed zijn voor je zelfvertrouwen en je humeur om jezelf eens helemaal op te tutten. Een fatsoenlijke outfit, gelakte nagels, je haar gestyled en misschien zelfs een extra laagje make-up. Het maakt niet uit of je nou de hele dag achter je laptop zit of boodschappen gaat doen, je voelt je er waarschijnlijk direct tien keer beter door!

Reactie plaatsen