5 Tips om gemotiveerd te blijven in jouw healthy lifestyle + winactie

Iedereen traint en eet gezond om een bepaald doel te halen of misschien wel voorbij te streven. Sterker worden, je fitter voelen, spieren trainen om pijn te verhelpen, afvallen of juist aan te komen. Stuk voor stuk zorgt het behalen van deze doelen voor inspirerende verhalen over innerlijke kracht en jezelf overstijgen. Maar lets get real, was jij altijd even gemotiveerd tijdens het trainen voor dit doel? En hoe blijf je toch die motivatie houden?

Sport sociaal

Een maatje om mee te sporten werkt als een soort vangnet. Heb je een off-day? Dan kan je sportmaatje je hier doorheen slepen. Ze helpt je nog 20 seconden langer die plank vol te houden, let op je houding zodat je jezelf niet blesseert en gaat enthousiast mee shoppen voor nieuwe sportkleding. Je kunt je doelen met elkaar delen, hier samen naartoe werken en het samen vieren wanneer je dit doel bereikt hebt. Ga met elkaar een bepaalde challenge aan, houd elkaar op de hoogte van de vorderingen en blijf elkaar uitdagen.

Stel realistische doelen

Natuurlijk wil je 2 liter water op een dag drinken in plaats van frisdrank en wil je tien kilo afvallen in een paar weken tijd. Je kunt je levenswijze compleet omgooien en direct voor de uiterste healthy way of life gaan, maar dit werkt vaak maar even. Je hebt een soort wenperiode nodig waarin je langzaam went aan een kleine aanpassing in je gedrag en keuzes. Breek het behalen van je ultieme doel op in kleinere haalbare doelen. Zo merk je dat de overstap van frisdrank naar aanmaaklimonade, van aanmaaklimonade naar thee en van thee naar water een stuk kleiner is dan direct van frisdrank naar water.

Deel je healthy lifestyle met anderen

Wanneer je deelt dat je bepaalde doelen hebt gesteld, snapt je omgeving vaak ook beter waarom je bepaalde dingen laat staan en veel tijd in een sportschool of op mooie renroutes doorbrengt. Bespreek waarom je bijvoorbeeld geen alcohol drinkt of geen brood meer eet. Als je vrienden, familie en collega’s weten waarom je iets doet, is de kans op begrip groter. Wellicht helpen ze je wel om je doel vol te houden, door hier rekening mee te houden op verjaardagen of vrijdagmiddagborrels. Wie weet motiveer je je omgeving wel om met je mee te doen!

Beloon jezelf

Heb je deze week je streven van drie keer sportschool en één keer een rondje hardlopen gehaald? Of een van je subdoelen gehaald? Dan mag je best op een (zon)dag even lui doen. Slaap goed uit, kijk je favoriete series en beloon jezelf met een kleine snack waar je al de hele week naar uitgekeken hebt. Zolang je met mate eet, is er geen probleem om af en toe eens te ‘zondigen’. Variatie is de sleutel in je voeding en die ene chocolade cupcake is dus helemaal niet erg. Zo zorg je ervoor dat je je lichaam de rust gunt zodat je je volgende week weer goed in het zweet kunt werken.

Win nieuwe sportartikelen en behaal jouw trainingsdoel

Een andere manier om gemotiveerd te blijven, is om te zorgen dat je er goed uitziet tijdens het trainen. Indirect voel je je lekkerder in een gave sporttop en blijf je gemotiveerd. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een Nike actiecode en word nog blijer van de korting die je tegemoet komt :)! En laat Fitgirls.nl nou net, namens kortingssite Vouchercloud, onder jullie sterke sportchicks een Nike sportset verloten! Deze sportset bestaat uit:

- Nike Gym Vintage Dip Dye top in kleur en maat naar keuze

- Nike Pro Flow trainingshandschoenen in maat naar keuze

- Nike trainingsset met weerstandsbanden en springtouw

Wil jij nieuwe sportgear winnen? Beschrijf in een reactie hieronder het moment waarop jouw motivatie je in de steek liet en wat (of wie) je weer in de positieve flow heeft gekregen. De winnares kiezen wij op woensdag 16 september 2015! Stay tuned!

Liefs, Daphne