27 december 2016 
2 min. leestijd

3 tips om het jaar chill af te sluiten

3 tips om het jaar chill af te sluiten
Yesss, het is bijna zover! De Kerst-chaos is weer voorbij en hoe crazy het ook is: over vijf dagen is het alweer 2017. What the hell?! Wij kunnen het nog steeds niet helemaal bevatten, vooral omdat 2016 een achtbaan is geweest die ons zoveel moois heeft gebracht. Toch moeten we eraan geloven dat het jaar er bijna opzit, en tijdens deze feestdagen snappen we best dat dat nog wel eens stressvol kan zijn. Hoewel deze dagen vooral om genieten zouden moeten draaien, is het een hele aanloop voordat ze er eindelijk zijn. Terwijl we alle ballen hoog proberen te houden moeten we ook nog eens een heel Kerstfeest organiseren en zorgen dat alles op rolletjes loopt. Wat. Een. Stress. Maar hé, stop right there! Want waarom 'moet' dit allemaal? Heb jij even een boost nodig voordat de feestdagen definitief aanbreken en het jaar eindigt? Wij steken je nog even een hart onder de riem met deze drie tips. Gewoon, omdat het soms nodig is. It's all about giving and sharing!

1. Niets ‘moet’

Ren je al weken heen en weer van winkel naar winkel voor de perfecte versiering? Of ben je op zolder letterlijk door het stof gekropen voor die ene doos met alle kerstversiering? Wij snappen dat de kerstkriebels heerlijk kunnen zijn, maar soms neemt het ook een beetje de controle over. Natuurlijk staat het huiselijk en gezellig: lichtjes die het hele huis sieren en een zelfgemaakt kerststukje dat op de tafel staat te pronken. De cadeaus liggen al een week klaar onder de kerstboom, wrapped and well, inclusief netjes gekrulde strikjes en naamkaartjes. Niet zo gek dat je die spirit kwijtraakt en niet kunt wachten tot het jaar voorbij is! Hartstikke zonde eigenlijk, want juist tijdens de feestdagen moet je leren om af en toe 'nee' te zeggen. Moeten alle kerstballen per se qua grootte op elkaar afgestemd zijn? En is het echt nodig om 'nog eventjes' de ramen te lappen? Relax is het codewoord hier. Er zijn geen regels met Kerst, echt niet. Houd jezelf voor dat je niets per se moet doen en dat echt niet het hele huis spik en span hoeft te zijn. Is misschien leuk, maar niet als je vervolgens de eerste week van 2017 uitgeteld op de bank ligt.

2. Last-minute stress? Ga online

Dear Lord wat is december toch een dure maand! Er zijn altijd van die slimme mensen die het hele jaar door al cadeautjes halen zodat ze niet in de stress schieten tijdens de feestmaand, maar helaas ben ik er daar niet één van en met mij vast meerderen. Helemaal als alle Kerst-stress dinsdag voorbij is, want dan komt het volgende feest alweer om de hoek kijken: Oud & Nieuw kan net zo stressvol zijn! Flessen champagne, wijn, onbreekbare glazen en héél veel eten... Zit jij ook al in de stress over alles wat je nog moet halen voor de klok volgende week zaterdag twaalf uur strijkt? Laat ons je een tipje geven: kijk eens online! Helemaal ideaal als je geen idee hebt waar je de tijd vandaan moet halen om uren in de rij te staan voor die last-minute inkopen. Lekker makkelijk en een stuk sneller. Je kunt het zelfs nog tussendoor op de wc bestellen, if needed.

3. Relax

Last but definitely not least: relax! Feestdagen brengen een hoop gezelligheid met zich mee, maar zoals bij punt 2 komt er een hoop bij kijken. En wees eens eerlijk, heb jij eigenlijk al een beetje kunnen genieten van de Kerstsfeer? Ben je al wel klaar voor het nieuwe jaar? Wij kunnen ons voorstellen dat je andere dingen aan je hoofd hebt op dit moment, maar probeer daarom juist om het even los te laten. Ze noemen het immers niet voor niets the most wonderful time of the year ;) Maak voor jezelf een heerlijke kop warme chocomelk klaar en ga er eens lekker voor zitten. Geniet van de kerstlichtjes die je toch maar weer op hebt weten te hangen en laat die jingles op je inwerken. Je hoeft echt niet alleen maar heen en weer te rennen tijdens de feestdagen. Gun het jezelf! Wij wensen jullie hele fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Reactie plaatsen