21 oktober 2016 
2 min. leestijd

5 tips tegen die vervelende herfstdip

5 tips tegen die vervelende herfstdip
Herfst, winter, de maanden met de 'r' erin: noem het zoals je wilt maar het komt er eigenlijk gewoon op neer dat de komende maanden voornamelijk koud en een stuk minder aangenaam zullen worden. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die herfst en winter de fijnste seizoenen vinden, maar voor de koukleumen onder ons kan het niet snel genoeg voorbij zijn. Helemaal wanneer alles wat plaatsvindt buiten je bed direct twintig graden kouder aanvoelt. Niet echt ons ding, dus. Een ander dingetje dat meespeelt tijdens deze chilly maanden is dat onze weerstand er direct weer op achteruitgaat. Hoe hard we er ook tegen vechten, er komt gegarandeerd een dag waarop je je realiseert dat je net iets te vaak je neus ophaalt en eigenlijk al je collega’s lopen te hoesten als een walvis. Oh, hell no. In ziek worden heb je natuurlijk totaal geen zin en daarnaast spelen deze seizoenen ook met je mind een vies spelletje, want hoe voorkom je dat je in die welbekende dip valt? Wij geven je een paar tips waarmee je het jezelf wat makkelijker kunt maken tijdens deze kille maanden.

5 tips voor en tegen een herfst/winterdip

1. Soep

Ja, ik snap heel goed hoe makkelijk het is om een diepvriespizza in je winkelwagentje te smijten of om gewoon iets te laten bezorgen. Op koude dagen kleed je je het liefst zo cozy en comfy mogelijk en eigenlijk geldt dat ook wel een beetje voor je avondeten. Maar wat dacht je dan van een soepje? Lekker warm en ook nog eens gezond! Denk eens terug aan al die dagen dat je moeder haar vertrouwde groentesoep voor je klaarmaakte als je die wintergriep te pakken had en waarom dat zo goed hielp. Precies – maar in plaats van te helen is het beter om te voorkomen. You’re welcome.

2. Ga met iemand sporten

Veel vrouwen kijken in de winter niet om naar hun ‘wintervachtje’ en dat geldt vaak ook voor sporten. Buiten is het keihard aan het regenen of sneeuwt het, je verwarming (graadje 24) is ein-de-lijk aangeslagen en je hebt gewoon echt geen zin om jezelf door die kou naar de sportschool te slepen. Helaas worden we niet fitter van op de bank blijven zitten (was het maar zo!) en helemaal in de herfst en winter is het belangrijk om te blijven bewegen. Zoek daarom een sportmaatje! Afspraak is afspraak en iemand laten zitten puur en alleen omdat je jezelf niet van je tv-programma weg kunt slepen is not done. Dus kom van die bank af en beweeg! Word je vanzelf weer warm van.

3. Let op je vitamine D

Vitamine D is essentieel voor je lichaam. Een tekort hieraan zorgt voor vermoeidheid, een futloos gevoel en het is ook een van de factoren waardoor je sneller in een dip glipt. Doordat de zon minder tevoorschijn komt en je ook meer binnen zit deze maanden is het verstandig om goed op je vitamine D te letten. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door vis te eten, maar ook vitamine D supplementen zijn ideaal als tijdelijke ‘zonvervangers’.

4. Wees lief voor jezelf

Om even terug te komen op het ‘wintervachtje’: jezelf verwennen is zo belangrijk. Het is helaas vrij makkelijk om in een herfst- of winterdip te vallen en eruit krabbelen doe je eigenlijk pas als de zon daadwerkelijk weer warmte begint te geven. Vecht er dan ook niet tegen, maar omhels het! Ik heb het niet alleen over fijne, fuzzy sokken, elektrische dekens en heerlijke geurkaarsen. Ga ook eens naar een beautysalon, laat je nagels doen, get a Brazilian wax of laat je eens heerlijk masseren. Door jezelf wat extra te verwennen deze maanden zul je merken dat niet alleen je mind er een opkikker van krijgt, maar je huid en lichaam zullen je ook bedanken!

5. Relax

Je bezig houden met mediteren en yoga is sowieso al een goed idee, maar helemaal in de maanden met de ‘r’ erin is het verstandig je hier even in te verdiepen. Het is namelijk niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je stemming. Heerlijk om even je hoofd leeg te maken en je te focussen op jou en je lichaam en niets anders. Valt ook weer een beetje onder punt vier eigenlijk.
Rustâg! 3 signalen en tips dat je even tot jezelf moet komen | Fitgirls.nl
Door

Rustâg! 3 signalen en tips dat je even tot jezelf moet komen | Fitgirls.nl

op 24 Jul 2018

[…] mogen dan wel in de donkerste maanden van het jaar zitten waarbij de winterdip overheerst en je meer vitamine D nodig hebt, toch betekent dat niet dat je continue moe hoort te […]

Reactie plaatsen