Tijdmanagement helemaal niet zo effectief?

Tijdmanagement helemaal niet zo effectief?
De beste versie van jezelf is constant in ontwikkeling. Ook wij zijn hier dagelijks mee bezig. Met name voor onszelf, maar ook voor ons werk doen we veel onderzoek naar persoonlijke ontwikkeling. Op de redactie delen we regelmatig onze gedachten hierover, die we ook graag weer met onze lezers willen delen! Daarom Dani deelt wekelijks haar korte 'Mindset Moments' op Fitgirls.nl. Dit keer deelt ze haar gedachtes met betrekking tot een actuele en populaire term namelijk de waarde van; tijdmanagement.

"We zijn constant bezig om onze tijd efficiënter in te delen. Hoe beter je tijdmanagement, hoe meer je gedaan krijgt, hoe succesvoller je bent. Toch?

Maar wil jij je leven leven als een neverending to-do list? Is dat wat je op lange termijn echt gelukkig gaat maken? Heb je er weleens bij stilgestaan dat ons brein helemaal niet goed kan functioneren als je het vol blijft stoppen met dingen die je (nog) moet doen? Kort gezegd zijn we er gewoon niet voor gemaakt. Nog nooit werden we zo vaak en constant blootgesteld en vooral belast met een overload aan prikkels, mogelijkheden, informatie en verwachtingen. We voelen onze grens niet goed aan, gaan er al snel overheen zonder dat we het beseffen en weten niet wanneer het genoeg is... En in deze wereld is het ook nooit goed genoeg, right? Je zult dus nooit de controle over je to-do's en je eigen leven krijgen door zoveel mogelijk te doen in de tijd die je 'beschikbaar' hebt. Wil je je leven echt gaan beheersen? Dan zul je bewust aandacht moeten geven aan de dingen die echt belangrijk zijn! Bedachtzaam kiezen is niet makkelijk, maar wel noodzakelijk in deze tijd. Voor het één kiezen, vergt opoffering van het ander, maar wat je kiest, doe je dan wel met je volledige aandacht en overgave, vol plezier en creativiteit. Neem tijdmanagement niet zo serieus. Je wordt er sowieso een stuk relaxter en uiteindelijk succesvoller van!" Liefs, Dani Bron; nooit meer te druk, Tony Crabbe.  
Reactie plaatsen