16 september 2016 
3 min. leestijd

The Color Run bestaat 5 jaar!

The Color Run bestaat 5 jaar!
Afgelopen zondag, 11 september, heeft Fitgirls meegedaan aan The Color Run op het strand van de Haarrijnseplas in Utrecht. The Color Run bestond die dag 5 jaar en dat werd gevierd met een tropische verjaardagseditie. Wij houden wel van een feestje dus we moesten erbij zijn. Je hoeft geen hardloop-gekkie te zijn om mee te doen aan The Color Run. Het parcours bestaat uit 5 kilometer waardoor het vrij toegankelijk is om mee te doen, of je nou jong of oud bent. De naam zegt het zelf al: bij The Color Run draait het niet zozeer om je hardloopprestatie, maar om een unieke ervaring en een moment van geluk en plezier beleven. Het is een run zonder tijdsregistratie en iedere kilometer word je gekleurd in een vrolijke kleur.

The Color Run is fun

Om zo gekleurd mogelijk de finish over te gaan, is het leuk om een wit t-shirt aan te doen. Gelukkig kregen we die van de organisatie, samen met wat plaktattoo’s en een kekke blauwe hoofdband. Nadat we een zilveren ‘’happy’’ nep-tattoo op onszelf hadden geplakt, en onze hoofdband om hadden gedaan, voelde ik me een sexy aerobic babe (zo eentje uit de clip van het nummer Call On Me) maar dan zonder string badpak-outfit. Samen met Lotte en Anoek was ik klaar om de 5 kilometer aan fun te trotseren! Dat het bij The Color Run vooral om plezier en geluk draait, merkte je overal op het terrein. Iedereen liep met een big smile rond, er was opzwepende muziek te horen bij de Sky Radio stage en er waren toffe activiteiten te doen zoals Jumping Fitness. Nadat we een opwarm dansje hadden gedaan, werd het startsein gegeven en mochten we beginnen aan onze 5K run. Ik doe wel vaker mee aan ren-evenementen maar bij The Color Run viel het mij op dat er zoveel verschillende mensen mee deden. Er liepen jonge pubermeiden mee, huismoeders gehuld in witte leggings en schattige basisschool jongetjes. Het was geweldig om zo’n divers publiek te zien! unnamed-1  

5K aan kleur

Al na 1 kilometer kwamen we het eerste kleur-gedeelte tegen. Terwijl je door de ‘‘kleurstraat’’ loopt, word je van alle kanten door mensen bespoten met poeder in een fel kleurtje. Je kon even geen ademhalen omdat het stof van de kleur nogal op de longen sloeg, maar dat mocht de pret zeker niet drukken! Terwijl Lotte, Anoek en ik eruit zagen als smurfen na onze eerste kleur douche, verwonderde ik me aan het mooie parcours. Ik ben gewend om door de drukke straten van Amsterdam te lopen maar deze run kwam ik zowaar tot rust. De 5 kilometer ging namelijk door groene weilanden en rustige woonwijken. Ik vond het zo mooi dat ik van blijdschap tegen de meiden zei: "Wauw, waar zijn we!? Is dit écht Nederland?"

Jumping Fitness

Na 25 minuten en 4 kleuren verder, liepen we over de finish. Alle drie zagen we er vrolijk vies uit. Het was vrij warm die dag dus de kleuren waren lekker gaan mengen met zweet waardoor het een grote kliederboel was geworden. Lotte en Anoek lachten me uit omdat mijn hele gezicht knalblauw was. Gelukkig was ik niet de enige, want iedereen die over de finish kwam, zag er vrolijk gekleurd uit wat hilarische situaties opleverde. Het was zeker een fotomomentje waard! Nadat we een winnaars-dans hadden gedaan bij de Sky Radio stage op het strand, liepen we naar de Jumping Fitness. Er knalde een nummer van Pitbull uit de speakers, toen ik dat hoorde, rende ik als een gek naar een van de trampolines om mee te doen. Ook Lotte en Anouk hadden wel zin in een potje Jumping Fitness. Hoewel het er makkelijk uitzag bij de instructeurs, was het toch best lastig om op de maat op de trampoline te springen. Gelukkig draaide het die dag niet om prestaties maar om het leuk meedoen. Ik sprong dan ook op die trampoline alsof m’n leven ervan af hing en na een liedje was ik helemaal kapot. Wat een leuke work-out! Ben je op zoek naar een gezellig hardloop evenement waarbij presteren niet bovenaan staat? Dan is The Color Run een aanrader om te doen! Het is een top uitje voor jou en je vriendinnen omdat je naast hardlopen ook nog andere dingen kunt proberen. Het eten is goed verzorgd, er wordt leuke muziek gedraaid en de nevenactiviteiten zijn geweldig. De eerstvolgende editie is zondag 28 mei in Amsterdam. Houd de website in de gaten voor meer informatie en tickets.
Irma
Door

Irma

op 17 Sep 2016

Yeah, wat was dit leuk! :)

Reactie plaatsen