24 november 2017 
3 min. leestijd

Sweat & Flow: yoga in een nieuw jasje

Sweat & Flow: yoga in een nieuw jasje
Yoga is een trend tegenwoordig, het is er in verschillende vormen en methodes. Yoga heeft al veel harten veroverd, waaronder ook hier bij FITGIRLS. Ik heb alleen nog nooit yoga uitgeprobeerd. Dinsdagochtend was het dan zover, ik greep alle moed bij elkaar en ging voor het eerst in mijn leven yoga uitproberen. Het is niet zomaar yoga dat ik ging uitproberen, maar Sweat & Flow. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten, dus ik liep wel met knikkende knietjes van de spanning naar Yagoy in Pijp. Ik heb vanaf kleins af aan gehockeyd, dus mijn beenspieren zijn ongeveer vijf centimeter lang. Figuurlijk natuurlijk. ;) Hierdoor ben ik totaal niet lenig en zo stroef als ik weet niet wat. Dit is een reden waarom ik yoga nooit durfde te proberen. Ik was bang dat ik het niet kon of voorschut zou staan. OneFit gaf mij de mogelijk om het uit te proberen, en ook op beginnerslevel te beginnen. Get out your comfortzone, en dat ging ik dinsdag zeker.

Yagoy

De yogaschool Yagoy is gelegen in de Pijp in Amsterdam. Dit is ideaal en goed bereikbaar voor mensen die wat verder moeten reizen. Ik kon er heen lopen, dus ik had meteen mijn ochtend wandeling gemaakt. Bij binnenkomst mocht je direct je schoenen uitdoen. Een medewerkster ontving me vriendelijk en legde alles goed uit. Ik vertelde haar dat ik voor de eerste keer kwam, en ze gaf me daarom een goed inzicht over wat me te wachten stond. Dit vond ik zo fijn, hierdoor werd ik al iets minder zenuwachtig. Yagoy was heel relaxt en kleurrijk ingedeeld. Hierdoor voel je je snel op je gemak. Je krijgt een wasknijper als bewijs, zodat de docent weet dat je bij de balie bent geweest.

Net Bambi op glad ijs?

Voordat de les begon, vroeg de docent of er iemand voor de eerste keer was en of iemand een blessure had. Gelukkig kon ik toen vertellen dat het mijn eerste keer was. De docent was overigens Engels, maar een hele vriendelijke vrouw. Ze had een rustige vibe om haar heen, waardoor iedereen snel rustig en comfortabel werd. Het ging toch echt beginnen, mijn allereerste yogales. De medewerker bij de balie had me voorbereid dat het deze les veel afkijken was, en best zwaar kon worden. Ik verwachte daarom ook dat ik helemaal afgemat zou worden. Het begon rustig. Ik was verbaasd hoeveel ik mee kon doen, en gaf mezelf al bijna een schouderklopje. Totdat ze vertelde dat dit alleen de warming-up was, laat dat schouderklopje maar zitten… Vanaf dat moment werd het zwaarder, ik had nog steeds knikkende knieën. Alleen was het nu niet van de zenuwen, maar omdat ik totaal niet lening ben. Bij elke pose stond iedereen relaxt en totaal zen, toen had je mij nog. Ik stond daar als Bambi op glad ijs, mijn benen bleven maar trillen. By the way, wie heeft mij ooit verteld dat downward-dog makkelijk was?! Na ongeveer tien keer downward-dog kreeg ik zoveel last van mijn handen. Ik zal ook open kaart met jullie spelen, en vertellen dat ik niet alle oefeningen heb meegedaan. Simpelweg omdat ik niet zo lening was. De dag daarna had ik ook een flinke partij spierpijn, op plekken waar ik niet eens wist dat ik spieren had.

Helemaal zen?

Op het einde van de les kreeg je een lavendel slaapmasker op je ogen, een dekentje en mocht je gaan liggen. We gingen op onze adem focussen en bedenken wat je vandaag wilde bereiken. Dit was het moment dat ik echt zen werd, voor mijn gevoel. Na de les kon je nog eigengemaakte thee en sappen drinken. Toen ik de deur uitliep voelde ik me fris en zen. Voor de volgende keer denk ik dat meditatie meer iets voor mij is, in plaats van yoga. Als ik sweat & flow een tweede kans zou geven, zou ik 's avonds gaan. Wanneer je dan helemaal zen de deur uitloopt, kun je daarna lekker in bed kruipen en de volgende dag vol goede vibes beginnen. Wij vinden OneFit echt een uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vast zit, overal kunt sporten en heel veel keus hebt. Wil jij ook sporten met OneFit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe OneFit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen!      
Reactie plaatsen