What you need (4 personen)
- Kastanjechampignons - 200 gram
- Jalapeño peper - 1 (groene peper)
- Rode ui - 1
- Kerstomaatjes - 10
- Basilicum - 12 blaadjes
- Kipfilet - 4 stuks á 250 gram
- Olijfolie - 1 eetlepel
- Knoflook - 1 teen
- Parmezaanse kaas - 75 gram
- Roomboter - klontje
- Groene asperges - 350 gram
Make, shake & bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de champignons en de groene peper in kleine stukjes (verwijder eventueel eerst de pitjes).
- Snipper de ui, halveer de kerstomaatjes en snijd de basilicum fijn.
- Snijd de kipfilet in en leg hem open als een vlinder. Leg een beetje keukenfolie over de kip en sla hem plat, dat kan goed met de achterkant van een koekenpan. Je kipfilets zijn klaar om gevuld te worden.
- Bak de champignon, groene peper, rode ui en kerstomaatjes aan in de koekenpan met een beetje olijfolie.
- Snipper ondertussen de knoflook en verdeel dit op de ene helft van de kipfilets.
- Verdeel het mengsel over de kipfilets, voeg de Parmezaanse kaas toe en klap de filets dicht en steek ze goed dicht met prikkers of houten stokjes.
- Verwarm een klontje roomboter in de koekenpan en bak hierin de kipfilets voor ongeveer 4 minuten aan beide kanten krokant.
- Snijd ondertussen de kontjes van de asperges.
- Doe de kipfilets voorzichtig in een ovenschaal en plaats de kipfilets 15 minuten in de oven, totdat ze helemaal gaar zijn.
- Doe de asperges in een pan met water, breng aan de kook en kook ze in ongeveer 8 minuten gaar, ze mogen een lichte bite hebben.
- Serveer de kipfilets op een bord met nog maar één prikker erin en leg de asperges ernaast.
Voedzaam & Snel tip: zoals hierboven op de foto te zien is, moet je de filets beleggen. Wordt dus niet te enthousiast en beleg maar één helft van de kip.