22 december 2015 
2 min. leestijd

Stop jezelf te vergelijken in vijf stappen

Stop jezelf te vergelijken in vijf stappen
Iedere dag vergelijken we onszelf met anderen. Vaak gaan we ons daardoor alleen maar onzekerder voelen. En het is zo zonde want geloof mij, je hebt echt genoeg redenen om trots te zijn op wie jij bent! Door te stoppen met vergelijken vergroot je je zelfvertrouwen en daarnaast krijg je tijd voor andere, veel belangrijkere dingen, zoals jouw eigen geluk! Stop met vergelijken in deze vijf stappen!
  1. Focus op je eigen kracht

Vaak zijn het nietszeggende dingen waar we elkaar mee vergelijken. Bijvoorbeeld hoe slank iemand is, of hoe mooi haar iemand heeft. Hier heb je niets aan! Sterker nog, je voelt je er vaak alleen maar rot door. Focus je op je eigen pluspunten. Het is een state of mind. Als je alleen maar naar andere kijkt, raak je van je eigen pad af. Je gaat dan misschien wel dingen doen die helemaal niet bij je passen. Omarm je eigen pluspunten en stop met het haten van je 'minpunten'.
  1. Vertrouw je eigen pad

De ene persoon doet er een half jaar over om zijn streefgewicht te bereiken en de andere maar zes weken. Iedereen is anders. Daarnaast weet je niet wat de ander heeft moeten doen of laten om zo ver te komen. Vertrouw op jezelf! Kijk hoe ver je al bent gekomen en richt je vooral op waar je naartoe gaat. Like a wise man once said: Rome werd niet in één dag gebouwd. stop vergelijken fitgirls
  1. Vergelijk jezelf met jezelf

Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. In plaats van steeds naar anderen te kijken, kun je ook naar jezelf kijken of hoe je was. In welke situatie bevond ik mij een jaar terug? Hoe voelde ik me toen? En hoe voel ik me nu? Wat heb ik allemaal al bereikt? Tijd om trots op jezelf te zijn!
  1. Life begins at the end of your comfort zone

Verzin uitdagingen voor jezelf! Eerst voelt het ongemakkelijk of eng. Maar als je het gedaan hebt, geeft het een enorme boost! Ik vind het bijvoorbeeld moeilijk om soms voor mezelf op te komen. Ik nam mezelf voor om de eerstvolgende keer dat ik in zo’n situatie terecht kwam, ik wél iets zou zeggen. De persoon zou reageerde misschien niet zoals ik hoopte. Maar ik had tenminste gezegd hoe ik erover dacht en niet over me heen laten lopen. Daar gaat het om!
  1. Laat je inspireren

Het is natuurlijk onzin dat je nooit eens mag kijken hoe een ander iets doet. Dat zou zonde zijn! Want je kunt ook heel veel leren van anderen. Probeer alleen niet te vergelijken maar laat je inspireren! Kijk naar hoe jij de manier waarop de ander het doet, kunt gebruiken in jouw eigen situatie. stop vergelijken fitgirls  
Reactie plaatsen