09 februari 2018 
2 min. leestijd

Stop met denken in goed of fout: laat los wie je denkt te moeten zijn

Stop met denken in goed of fout: laat los wie je denkt te moeten zijn
In mijn vorige artikel vertelde ik dat het steeds belangrijker gaat worden om erachter te komen wie jij wilt zijn en wat je wilt bijdragen. In 2018 zul je gaan merken dat je steeds meer de behoefte zult krijgen om meer intuïtief naar de wereld en naar jezelf te kijken. Op deze manier gaan we allemaal steeds meer gebruik maken van de kennis die in ons zit. Je kunt veel meer dan wat je waarschijnlijk zelf geloofd, maar om dit te kunnen zien van jezelf moet je de tijd nemen om jezelf terug te trekken naar je eigen basis. Steeds meer en meer merk ik aan iedereen om mij heen dat zingeving voor ons allen steeds belangrijker wordt. Als de dingen die je op dit moment doet nog niet helemaal in lijn zijn met wat jij bij wil dragen, dan voel je wellicht ergens een onrust. Vaak kunnen we die niet verklaren en gaan we gewoon door met de dingen zoals we ze gewend zijn.

Stoppen met denken in goed of fout

Dit is een uitnodiging om het beeld wat je hebt van jezelf eens volledig los te laten. Om weer opnieuw te gaan ontdekken wat voor jou belangrijk is en waar je energie van krijgt. Steeds meer en meer zul je gaan merken dat je toe bent aan vernieuwing. Wellicht voel je ook al dat je steeds meer de behoefte hebt om jezelf even terug te trekken om je innerlijke processen te gaan begrijpen, en deze te gaan integreren met als doel je op deze manier te vernieuwen. Ik nodig je uit om te stoppen met denken in goed of fout, en vooral te stoppen met denken over hoe iets ‘hoort’ te zijn. Als je altijd blijft doen wat je gedaan hebt, omdat je bijvoorbeeld je eigenwaarde ontleent aan een baan, een huis, aan je partner, hoe kom je dan in je eigen unieke flow?

Zet die stap

Als er ergens een stemmetje tegen jou spreekt dat er nog zoveel meer is en dat je eigenlijk wel weet welke keuzes jij zou maken als er geen angst bestond om iets te verliezen. Zet dan die stap! Maak de beslissing om het in werking te zetten. Wat als die angst irreëel is? Als datgene wat er op jou wacht, als je voorbij de grenzen durft te kijken, nog zo veel beter is dan wat je ooit had durven denken? Je uiteindelijk tot de conclusie zal komen dat er helemaal niets nodig is om volledig happy te zijn met jezelf? Waarom zouden we onszelf dan nog langer schuldig voelen als we de tijd nemen. Tijd voor de dingen die we graag doen. Of juist tijd om even helemaal niets te doen. Tijd nemen om te onderzoeken wie we zijn. Wat levert het altijd doorjagen ons op? Als jij je er prettig bij voelt is het natuurlijk helemaal prima. Als je het vooral doet omdat je het idee hebt dat het moet, of als je bang bent voor wat er met je gebeurd als je tot stilstand komt, dan doe je het om de verkeerde reden. Durf te onderzoeken wie je bent, wat jou energie geeft en wat jij hier bij komt dragen. Life is all about the experience ;)

Beetje hulp nodig?

Kun je er wel een beetje hulp bij gebruiken? In april organiseren wij weer twee retreats met als thema: Back to Basic. Op een bijzondere locatie aan de kust in Marokko leren wij jou een meditatietechniek waarmee je je innerlijke wereld kunt verkennen. Ga weer voelen en ervaren wat voor jou echt belangrijk is! We hebben nog een paar plekjes voor de reis van 12 – 17 april 2018 en van 19 – 24 april 2014. Wil je mee of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar elke@innerdoorway.nl Wie weet zien we elkaar in april! Liefs, Elke
Reactie plaatsen