21 maart 2016 
1 min. leestijd

'Stop Body-Shaming. Love your Body!' Video #17

'Stop Body-Shaming. Love your Body!' Video #17
Fitgirls.nl wil vrouwen helpen zich bewust te worden van hun eigen innerlijke kracht. Op maandag delen we daarom een inspirerende video en quote. Met deze power boost video begin je de week met een positief gevoel! Ga eens voor de spiegel staan, ben je blij met wat je ziet? Wat zie je, als je naar je naar je spiegelbeeld kijkt? Wat zou je veranderen aan jezelf: wat minder vet rondom je middel, slankere benen, grotere borsten, rondere billen? Veel van ons herkennen het wel. Je vindt andermans rondingen prachtig, maar toch blijf je kritisch als het gaat om je eigen lichaam.

The ''perfect'' body

Het is lastig om tevreden te zijn met jezelf als je constant geconfronteerd wordt met de 'perfecte lichamen' van anderen, in de media of om je heen. Je vergelijkt jezelf constant met anderen en opmerkingen over je lichaam maken het niet gemakkelijker. Die ene reactie op Instagram; 'Goh, je bent wel erg afgevallen hè?' of die ene opmerking op die verjaardag;' Dat taartje, zou je dat nu wel doen?' Body-shaming is er in alle soorten en maten. Dit soort opmerkingen kunnen erg kwetsen en maken het onmogelijk om tevreden te zijn met wie we zijn. Deze video roept op om te stoppen met het bekritiseren van andermans lichaam en anderen te beoordelen op basis van hun gewicht of maat. Niemand is perfect en je gaat je niet beter voelen door anderen te wijzen op hun imperfecties. Motiveer elkaar waar dat kan, maar doe dit met een positieve houding. Respecteer en bemoedig elkaar! We hebben allemaal onze onzekerheden. Dat is geen schande, dat maakt ons echt!

''When you judge a woman by her appearance. It doesn't define her, it defines you.''

It starts with you

Body positivity begint bij jezelf. Stop jezelf te vergelijken met anderen en wees gelukkig met je eigen, unieke lichaam. Marte omschreef het al mooi in haar blog over schoonheidsidealen: Het maakt niet uit of je maat 40 of 34 hebt, je lang als een catwalkmodel bent, of klein en petite; je bent mooi. Simpelweg omdat jij uniek bent! Wees trots op jezelf, want echte schoonheid straal je uit.

Referenties:

Blogilates

Reactie plaatsen