Een vegetarisch gerecht en een geheel eigen creatie! Voor dit stamppotje hoef je geen aardappelen te gebruiken en toch zal dit recept met bloemkool je wel een verzadigd gevoel geven. Veel vrouwen willen tegenwoordig meer controle over hun koolhydraatinname maar vinden het lastig om een voedzaam en koolhydraatarm recept te vinden. Dit gerecht bestaat dan ook alleen maar uit groente en feta, wat je niet eens in de gaten hebt door de veelzijdigheid en de smaak. Een heerlijk recept met maar enkele ingrediënten en het is ook nog snel klaar! :)
What do we need? (2 porties)
- 1 middelgrote bloemkool
- 80 gram fetakaas (kan naar wens)
- 150 gram rucola
- Groenten naar wens. Kies bijvoorbeeld voor 3 groenten zoals ui, paprika en champignons
- 1/2 tl kokosolie (om in te bakken)
- Peper, zeezout, knoflook (naar smaak)
- Kruiden naar wens (bijvoorbeeld oregano en tijm)
- Verse kruiden zoals basilicum en bieslook geven het geheel net een bijzonder smaak
Make, shake & bake
- Kook de bloemkoolroosjes gaar.
- Snijd de groenten in kleine blokjes.
- Bak de groenten en breng ze op smaak met zeezout, peper en knoflook.
- Is de bloemkool klaar? Pureer deze dan en voeg dan de rucola erbij.
- Doe de stamppot in een kom of op een bord.
- Leg dan de gebakken groenten bovenop de stamppot.
- Bestrooi het gerecht nog met wat fetakaas.
- Nog wat verse kruiden er overheen en klaar! Enjoy!