25 januari 2017 
1 min. leestijd

Spread van pompoen en cashewnoten

Spread van pompoen en cashewnoten
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. De combinatie van deze twee heerlijke ingrediënten zorgt voor een spread om je vingers bij af te likken, yum! Pompoen is echt everything. Het liefst zou ik het elke dag eten. Dit recept is zo lekker omdat deze smaken perfect bij elkaar passen. Licht zoete pompoen, de volle smaak van cashewnoten, een vleugje kaneel en een takje rozemarijn, hello foodgasm! De textuur is eigenlijk te vergelijken met hummus, maar dan nóg lekkerder en natuurlijk ook compleet anders van smaak. Deze spread is perfect voor op je brood, crackers of rijstwafels en ge-wel-dig als groentedip. Pompoen bevat veel vitamines, mineralen en vezels en cashewnoten zijn rijk aan eiwitten en gezonde vetten, genoeg redenen dus om deze spread te maken!

What you need (4 porties)

  • Ongezouten cashewnoten - 100 gr
  • Pompoen – 650 gr
  • Zout – ½ theelepel
  • Kaneel – 1 theelepel
  • Rozemarijn – 1 takje
  • Peper – mespuntje

Make & Shake

  1. Vul de waterkoker en zet deze aan.
  2. Was de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder met een lepel de zaadjes en pitten (de pitten kun je bewaren om te roosteren, ook súper lekker!).
  3. Gebruik één helft van de pompoen en snijd hiervan het vruchtvlees in blokjes.
  4. Doe de stukjes vruchtvlees in de pan en giet het kokende water hier overheen. De blokjes moeten net onder water staan.
  5. Breng het water met de pompoen opnieuw aan de kook en kook dit in 8 tot 10 minuten beetgaar op een laag vuurtje.
  6. Giet de pompoen af en laat het 10 minuten uitstomen.
  7. Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine. De olie die daarvoor vrijkomt zorgt voor de creamy textuur van de spread.
  8. Voeg de afgekoelde pompoen hier aan toe, samen met het kaneel, zout, peper en de blaadjes van het rozemarijntakje.
  9. Maal nu alles fijn tot je spread glad is en er (bijna) geen stukjes meer inzitten.
  10. Bewaar de spread in een afgesloten pot in de koelkast. Je kunt het ongeveer een week bewaren.
Enjoy!

Tip

Wil je de spread gebruiken als groentedip? Dan kun je er ook twee teentjes knoflook bij doen voor wat meer pit.
Reactie plaatsen