Voordat de kerstkransen al weer in de winkels liggen, houden wij het Sinterklaas gevoel nog even vast. Voedzaam & Snel heeft namelijk een heerlijk recept voor muffins, waarbij we de speculaaskruiden nog zeker moeten gebruiken. Misschien moet je pakjesavond nog vieren of ben je gewoon een Sinterklaas-lover, genoeg redenen om dit recept te maken. In veel bakrecepten wordt
amandelmeel gebruikt in plaats van tarwemeel. Het is een betere optie, er zitten namelijk genoeg voordelen aan amandelmeel. Ten eerste is het glutenvrij en daarnaast kunnen mensen met een notenallergie het ook gewoon eten. Amandelmeel is rijk aan vitamines waaronder vitamine B1 en B2. Het heeft een neutrale smaak, hierdoor kan het gebruikt worden in veel hartige en zoete recepten.
What you need (6 porties)
- Amandelmeel – 350 gram
- Roomboter – 70 gram
- Rozijnen – 50 gram
- Ongezouten walnoten – 40 gram
- Ongebrande amandelen – 6 stuks
- Eieren – 3 stuks
- Bananen – 2 stuks
- Speculaaskruiden – 1 eetlepel
- Bakpoeder – 1 theelepel
- Sap van limoen – ¼ deel
- Zout - een snufje
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Gebruik voor het amandelspijs 25 gram amandelmeel, de 50 gram rozijnen en het limoensap. Doe het in de keukenmachine en vermaal het tot een geheel.
- Haal de spijs uit de keukenmachine, kneed het nog goed samen en bewaar het in folie in de koelkast.
- Smelt de boter, pel de banaan en plet het tot een moes.
- Mix de eieren door elkaar en meng dit samen met de bananenmoes en boter.
- Meng de rest van het amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en het snufje zout. Mix dit goed door elkaar met het beslag.
- Hak de walnoten grof en mix dit ook door het beslag.
- Het beslag is nu klaar en kan verdeeld worden over zes muffinvormpjes.
- Verdeel over de zes muffinvormpjes ook de spijs. Schep het resterende beslag bovenop de muffins.
- Plaats op elke muffin één amandel.
- De muffinvormpjes moeten nu 30 minuten in de oven.
Geniet van deze heerlijke
herfst muffins.