WHAT DO WE NEED?
- 250 gram sperziebonen
- 500 gram zoete aardappel
- 200 gram trostomaten
- 1 teentje knoflook
- Zalmmoot van 250 gram
- 200 gram crème fraîche
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1/eetlepel gedroogde tijm (vers kan ook!)
- Geraspte kaas
- ½ theelepel peper
- Flinke snuf zeezout
MAKE & BAKE
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vul een waterkoker met water en zet deze aan.
- Dop de sperziebonen en blancheer ze in het hete water voor vier minuten.
- Schil de zoete aardappel en snijd in zo dun mogelijke plakjes (een keukenmachine is hier erg handig voor)
- Snijd de trostomaten in partjes en de knoflook fijn.
- Snijd de zalmmoot in kleine blokjes.
- Meng alle ingrediënten, behalve de geraspte kaas, met elkaar in een schaal.
- Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas er overheen.
- De ovenschotel moet ongeveer vijftig minuten in de oven.
Tip! Haal dagverse vis van de dag! En ga altijd voor duurzaam.