What you need (2 porties)
- Courgette - 500 gram
- Blikje tonijn (naturel) - 240 gram
- Zwarte olijven - 12
- Zongedroogde tomaatjes - 3
- Rode peper - 1
- Blikje tomatenpuree - 140 gram
- Jonge kaas - 4 plakken
- Parmezaanse kaas - 20 gram
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgette in dunne plakken (kaasschaaf) en laat de tonijn uitlekken.
- Snijd de olijven en de tonijn in kleine stukjes.
- Verwijder van de rode peper de de zaadlijsten en de pitjes en hak deze fijn.
- Meng de gesneden ingredienten met de tomatenpuree en de tonijn.
- Gebruik een kleine ovenschaal en beleg deze met een derde van de courgette.
- Schep de helft van het tonijnmengsel erop en beleg met twee plakken kaas.
- Beleg weer met een derde van de courgette, vervolgens het mengsel en de plakken kaas.
- Sluit af met het laatste deel van de courgette.
- Rasp de Parmezaanse kaas over de lasagne en plaats het in de oven voor 30 minuten.
Fitgirls.nl tip: waar de zongedroogde tomaten in dit recept zijn gebleven, weet niemand, maar persoonlijk zou ik ze klein snijden en een beetje leuk over de bovenkant heen strooien als de lasagne uit de oven is, maar je kan ze ook klein hakken en bij de tonijn en olijven doen.
Moon
op 21 Jun 2016