15 juni 2016 
1 min. leestijd

Snelle courgette lasagne met tonijn

Snelle courgette lasagne met tonijn
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze week staat er een courgette lasagne op het menu, niet met gehakt, maar met tonijn. Nee, vanavond eten we geen mega lasagne bak van de Aldi, we maken hem zelf! Veel werk? Muah, dat valt gelukkig wel mee. De meeste ingrediënten komen uit blikjes of potjes, meestal niet mijn eerste keuze, maar wel het snelst en het makkelijkst. Het is niet alsof je doodgaat als je eens een keer niet "vers" eet. Het is lasagne, daar had je toch al geen RAW vegan associaties bij... Ook bij deze lasagne zijn de bladeren niet gemaakt van deeg, maar van courgette. Door tonijn te gebruiken in plaats van gehakt krijg je lekker veel eiwitten en vitamine b12 binnen en die dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente kun je ook weer van je to-do lijst afvinken. Ga jij deze lasagne maken? Vergeet hem dan niet met ons te delen via de hashtag #FGRecept.

What you need (2 porties)

  • Courgette - 500 gram
  • Blikje tonijn (naturel) - 240 gram
  • Zwarte olijven - 12
  • Zongedroogde tomaatjes - 3
  • Rode peper - 1
  • Blikje tomatenpuree - 140 gram
  • Jonge kaas - 4 plakken
  • Parmezaanse kaas - 20 gram

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette in dunne plakken (kaasschaaf) en laat de tonijn uitlekken.
  3. Snijd de olijven en de tonijn in kleine stukjes.
  4. Verwijder van de rode peper de de zaadlijsten en de pitjes en hak deze fijn.
  5. Meng de gesneden ingredienten met de tomatenpuree en de tonijn.
  6. Gebruik een kleine ovenschaal en beleg deze met een derde van de courgette.
  7. Schep de helft van het tonijnmengsel erop en beleg met twee plakken kaas.
  8. Beleg weer met een derde van de courgette, vervolgens het mengsel en de plakken kaas.
  9. Sluit af met het laatste deel van de courgette.
  10. Rasp de Parmezaanse kaas over de lasagne en plaats het in de oven voor 30 minuten.

Fitgirls.nl tip: waar de zongedroogde tomaten in dit recept zijn gebleven, weet niemand, maar persoonlijk zou ik ze klein snijden en een beetje leuk over de bovenkant heen strooien als de lasagne uit de oven is, maar je kan ze ook klein hakken en bij de tonijn en olijven doen.

Moon
Door

Moon

op 21 Jun 2016

WOW deze is echt heeeeerlijk!! Net op.. Ipv paprika tomaat (uit blik ;p) gebruikt en paprikapoeder toegevoegd.NEW FAVORITE<3

Reactie plaatsen