Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het in een salade verwerken. Salades zijn ideaal als lunch of als snelle avondmaal. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om een heerlijke salade te maken. Voedzaam & Snel heeft een heerlijke smaakvolle salade van witlof en walnoten bedacht. Deze keer geen sla in je salade, maar witlofbladeren. Je hebt deze salade binnen een handomdraai op tafel staan. Wat willen we nog meer? Witlof is in de supermarkt meestal van oktober tot april te krijgen. Je kunt
witlof rauw eten zoals in deze salade, maar je kunt het ook heerlijk koken. Er zijn dus veel mogelijkheden om lekkere recepten te bereiden met witlof. Als je een beetje van een bittere smaak houdt, is witlof jouw lievelingskorstje. Witlof zit vol met vitamine C en kalium. Deze groente bestaat voor 90% uit vocht.
What you need (2-4 porties)
- Bosui – 2 stuks
- Witlof – 2 stronken
- Rijpe peer – 1 stuk
- Ongezouten walnoten – 50 gram
Voor de dressing - Extra vergine olijfolie – 2 eetlepels
- Balsamicoazijn – 1 eetlepel
- Grove peper en zeezout – naar eigen smaak
Make, Shake & Bake
- Pak eerst de witlofstronken en hak de onderkant er van af. Haal nu de bladeren los.
- Het groene gedeelte van de bosui snijd je ondertussen in kleine ringen.
- Schil de peer, verwijder daarna het klokhuis en snijd de peer in kleine stukjes.
- Pak een schaaltje. Meng daarin de olijfolie, de balsamicoazijn, zout en peper.
- Mix de witlof, bosui en de peer. Breek de walnoten in stukken en mix het erbij.
- Plaats dit op een mooi bord en druppel de dressing over de salade.
Enjoy!