#Sinterklaasrecept: Gezonde kruidnoten van speltbloem
De Sint is weer in het land. Dat betekent natuurlijk strooigoed, chocolade letters en suikermuisjes. Gelukkig zijn er genoeg gezonde alternatieven om deze lekkernijen relatief gezond te maken. Deze week delen we een recept voor gezonde kruidnoten van speltbloem met jullie.
What do we need?
(Voor twee bakplaten) - 260 gram speltbloem - 3 theelepels (wijsteenzuur)bakpoeder - 150 gram boter - 60 gram kokosbloesemsuiker - 2 eetlepels appelstroop - 6 eetlepels speculaaskruiden - 2 theelepel kaneel - 4 eetlepels plantaardige melk - snuf zoutMake, shake & bake
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Kneed het speltbloem, het (wijsteenzuur)bakpoeder, de boter, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, kaneel, en een snuf zout goed door elkaar.
- Voeg één voor één de lepels plantaardige melk, bijvoorbeeld haver- , rijst- of speltmelk, toe en kneed het tot een soepel deeg.
- Rol van het deeg kleine bolletjes en leg ze op de bakplaat. Druk ze plat met een lepel.
- Bak de kruidnoten in ongeveer 15-20 minuten gaar en lichtbruin. Haal de pepernoten uit de oven en laat helemaal afkoelen.