21 maart 2017 
1 min. leestijd

Simpele bananen pannenkoekjes

Simpele bananen pannenkoekjes
De bananen pannenkoekjes, wie kent ze niet. Dit recept is supersnel, makkelijk én vrij van zowel gluten als toegevoegde suikers! Banaan pannenkoekjes zijn echt mijn all-time favorite om te maken. Juist omdat dit recept zo makkelijk is en je er niet veel voor nodig hebt kun je dit prima voor of na een drukke dag op school, stage of werk nog even klaarmaken. Ook een heel goed idee voor in het weekend tijdens je lazy Sunday, trouwens. Een prima ontbijt op bed, we love it. Je kan deze heerlijke pannenkoekjes als ontbijt of lunch eten, wat je zelf lekker vindt. Bij mij is het altijd maar de vraag hoe mijn kookkunsten uitpakken, maar deze pannenkoekjes zijn écht goddelijk. Ben jij niet zo’n keukenprinces? Don’t worry, dit is een eitje!

What you need (1 portie)

  • Banaan - 1
  • Eieren - 2
  • Havermout - 20 gram
  • Blauwe bessen - een handje
  • Kokosolie - om in te bakken (eventueel olijfolie of boter)

Make & Shake

Je hebt voor de basis eigenlijk maar twee ingrediënten nodig: een banaan en twee eieren. Zelf voeg ik vaak nog een beetje havermout toe zodat het wat meer vult. Je kunt de ingrediënten mixen in een blender of je doet het gewoon met de hand. Ik doe het zelf altijd met de hand, dat is net zo makkelijk. Als je veel sport kun je er ook een schepje eiwitpoeder aan toevoegen. Zo krijg je meer eiwitten binnen en dit geeft ook een lekker smaakje aan de pannenkoekjes. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Zo werkt pindakaas of cacao toevoegen ook heel goed. Ook als topping kun je eigenlijk alles gebruiken wat je lekker vindt. Deze keer heb ik blauwe bessen gebruikt.
  1. Begin met het prakken van de banaan en doe dit in een schaaltje.
  2. Vervolgens voeg je de twee eieren en de havermout toe en mix dit even goed door elkaar.
  3. Zet een pan met een klein beetje kokosolie erin op middelhoog vuur. Wacht even tot de olie gesmolten is. Mocht je geen kokosolie in huis hebben dan kun je ook gewoon olijfolie of boter gebruiken.
  4. Wanneer je het mengsel opgebakken hebt kun je de pannenkoekjes afmaken met een lekkere topping.
Tip: Maak de pannenkoekjes niet te groot. Het mengsel is namelijk best wel vloeibaar en wanneer de pannenkoek te groot is, is het extreem moeilijk om de pannenkoek om te draaien zonder dat 'ie uit elkaar valt. Nee, niet doen. Been there, done that ;). Enjoy!
Tamara D
Door

Tamara D

op 21 Mar 2017

Dit receptje kom je overal tegen en maak ik al 2 jaar. Blijft lekker :)

Myra
Door

Myra

op 22 Mar 2017

Hoe kun je dit het beste veganizen? Thnx!!

Reactie plaatsen