Simpel en voedzaam: spinazie omelet
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam&Snel. Inspiratie nodig voor een lekkere lunch? Deze omelet met spinazie is een voedzame en heerlijke lunch! Spinazie en ei zijn een gouden combinatie. Beide bevatten veel goede voedingsstoffen en zo vullen ze elkaar perfect aan. Het ei is rijk aan foliumzuur, vitamine B12, B2, B6, vitamine D en E. Ook bevat het veel essentiële eiwitten, die ons lichaam niet zelf aan kan maken. Deze moeten we binnenkrijgen via onze voeding. De spinazie bestaat uit veel vitamine C, kalium, calcium, caroteen, ijzer, fosfor, magnesium en bioactieve stoffen. Je kunt dit omelet op een (volkoren) boterham eten of je kunt er voor kiezen om het los te eten. Wanneer je hebt gesport is alleen het omelet misschien iets te weinig, omdat je net veel energie hebt verbrand. What you need (1 portie)
- Verse spinazie - 100 gram
- Ei - 2
- Geraspte jonge kaas - 30 gram
- Peper - mespuntje
- Roomboter
Make & Shake
- Snijd de spinazie fijn en laat het eerst slinken in de pan.
- Doe hierna de spinazie in een kom en voeg de eieren eraan toe.
- Doe de kaas en peper erbij en meng dit goed door elkaar.
- Verwarm wat roomboter in de pan en bak het omelet tot het een mooie goudbruine kleur heeft.
- Leg je omelet op een bordje en smullen maar!