22 september 2017 
2 min. leestijd

Silvia's transformatie: Van onzeker musje naar sterke vrouw

Silvia's transformatie: Van onzeker musje naar sterke vrouw
De afgelopen jaren ben ik gegroeid van een onzeker musje naar een sterke vrouw. Na een vrij pittige jeugd waardoor ik heel onzeker ben geworden, is het nu tijd om eindelijk zelfverzekerd te zijn en compleet gelukkig! Lees hier de transformatie van Silvia. Hoi! Ik ben Silvia, een vrouw van 30 jaar. Tijdens mijn schoolperiode (basisschool en verdere schoolcarrière) ben ik veel gepest. Waarom? Geen idee, maar ik was blijkbaar een makkelijk doelwit. Hierdoor was mijn zelfvertrouwen ver te zoeken en hier heb ik dagelijks nog last van. Toch ben ik inmiddels al zeven jaar getrouwd en een hele trotse moeder van twee jongens van zes en vier jaar oud. Na de geboorte van onze oudste zoon heb ik mijn zwaarste punt bereikt. Ik woog 120 kilogram met mijn 1.76 meter was ik was veel en veel te zwaar en hier ben ik na de bevalling ook mee aan de slag gegaan. Ik was aardig op weg met afvallen, totdat ik weer zwanger bleek te zijn. Hierna belandde ik in een behoorlijke depressie en gaf nergens meer om. Op dat moment vlogen de kilo’s er dan ook weer behoorlijk aan.

De knop ging om

Het moment dat bij mij de grootste knop om ging was toen onze oudste 3 jaar werd. Ik was qua gedachten weer aardig mijzelf, maar ik had mijn lichaam echt slecht behandeld. Ik dacht: "Als hij straks naar school gaat, wil ik dat hij trots is op zijn moeder. Dat hij een zelfverzekerde mama op het schoolplein heeft staan.“ Het werd tijd om wat aan die kilo’s te gaan doen. Ik ben begonnen met Weight Watchers en hardlopen. Weight Watchers heeft mij geholpen om een groot gedeelte van mijn kilo’s te laten “verdwijnen”. Aangezien ik ze nooit weer terug wil zien, zeg ik niet dat ik kilo’s kwijt ben. Dit zou inhouden dat ik ze terug wil vinden. ;) Na ongeveer een jaar ben ik gestopt met het programma. Het werkte super, ik had de handvatten gekregen en wilde het op eigen houtje verder doen. Een uitdaging, maar goed gelukt! Ongeveer een jaar nadat ik gestopt was met het programma bereikte ik mijn doel. Bijna 50 kilogram eraf. Nu had ik een gezond gewicht en moest dit zien vast te houden. We zijn nu een jaar verder en ondanks dat mijn gewicht wat schommelt weet ik het goed onder controle te houden.

Hoofd legen

Ik was begonnen met hardlopen in mijn Weight Watchers periode en dit beviel goed. Echter had ik geregeld blaren en kleine pijntjes. Ik had dacht ik goede schoenen aan laten meten, maar blijkbaar was dit niet helemaal het geval. Sinds januari dit jaar heb ik andere hardloopschoenen en loop ik gemiddeld drie keer in de week hard. Ik doe ook workouts thuis waar ik heerlijk bij kan zweten en zo leeg ik mijn hoofd bijna dagelijks. Ik heb het sporten inmiddels echt 'nodig'. Het helpt mij een leukere moeder te zijn. Een zelfverzekerde vrouw die ik nooit dacht te worden. Nu wil ik absoluut niet zeggen dat ik alleen maar zelfverzekerder ben geworden doordat ik zoveel afgevallen ben. Ik heb veel sessies bij een psychotherapeut gehad en ik heb een cursus gedaan om zelfverzekerder te worden. Ik heb ook een fijne familie en vriendenkring die mij hierin steunen. Zonder hen had ik dit ook nooit gekund. Dit heeft allemaal een bijdrage geleverd aan hoe ik nu in het leven sta. Silvia is een jonge vrouw die keihard gewerkt heeft om te komen waar ze nu is. Ze heeft veel persoonlijke grenzen moeten verleggen en leert hier nog dagelijks van. Ze geniet van alles en iedereen om haar heen en zou niet zonder haar familie en vrienden kunnen. Silvia’s motto is met recht: “Live your life to the fullest!”
Reyhan
Door

Reyhan

op 24 Sep 2017

Mooi & inspirerend! Ook super herkenbaar

Silvia
Door

Silvia

op 25 Sep 2017

Dankjewel!

Reactie plaatsen