21 december 2017 
2 min. leestijd

Short Girl Appreciation Day: deze 4 dingen herkent ieder klein persoon

Short Girl Appreciation Day: deze 4 dingen herkent ieder klein persoon
We mogen dan wel klein zijn, maar we laten ons niet van onze troon stoten. Wij hebben namelijk genoeg awesomeness meegekregen. Helaas niet onze lengte, je kunt natuurlijk niet alles hebben in het leven. Enfin, klein maar fijn, zeggen ze altijd en zo bekijken wij het ook. In deze blog daarom een shout out naar alle short girls! Het is vandaag Short Girl Appreciation Day. Dat betekent dat alle kleine vrouwen vandaag in de spotlight mogen staan en wat extra aandacht mogen krijgen. Naast dat wij altijd belachelijk worden gemaakt om onze lengte of dat we worden gebruikt als leuning, zijn deze vier dingen waarschijnlijk ook ontzettend herkenbaar voor alle kleintjes, en dat is niet altijd even makkelijk.

1. We zien niks

Hiermee wordt niet bedoeld dat we niks in de gaten hebben of dat we slecht zien. Wij, niet zo lange vrouwen, hebben het vaak niet makkelijk als het aankomt op bijvoorbeeld een concert. Het is vaak niet mogelijk om vooraan te staan, dus genieten we met volle teugen in het midden van de zaal. Wat vaak een beetje jammer is, is dat veel mensen groter zijn dan ons en we daardoor vrij weinig meekrijgen van het concert. Je moet of via het grote scherm genieten, of alleen via het geluid. Ja, daar moeten we het vaak mee doen.

2. We komen nergens bij

Dit is misschien wel een van de meest vervelende dingen. Stel je even voor hoe het is als je bijna nergens bij kunt komen waardoor je al-tijd iemand anders nodig hebt. Wij kunnen zo 100 scenario's bedenken waarbij dit voorkomt. Tijdens het winkelen moeten we eerst veel moeite doen om de juiste maat te vinden en daarna moeten we springen om dat bovenste shirtje überhaupt in handen te krijgen. Dit is vaak ook zo bij eten: in de supermarkt moet je altijd iemand anders vragen om bij de bovenste plank te komen en er is altijd wel iemand in huis die het bedenkt om de koekjes bovenin de kast te leggen waardoor we altijd op de keuken moeten klimmen. We kunnen maar beter altijd een ladder in onze handtas hebben… Daarnaast is het in de sportschool ook geen makkie voor ons. Het squatrek hangt namelijk altijd te hoog. Wij willen ook killer billen hebben dus als iedereen even het rek laag zou willen hangen zou fijn zijn, dank jullie wel.

3. We passen weinig

Ieder van ons heeft een prachtig lichaam en het ligt natuurlijk aan de kleding. Dat moment dat een spijkerbroek prachtig bij je billen en benen zit, maar way too long is. De onderkant is zo lang dat de broekspijpen net op een paar beenwarmers lijken en je eigenlijk verplicht bent om je broek op te rollen, so annoying. Als we even verder kijken, zijn er nog genoeg andere dingen die te lang zijn voor ons. Denk even aan de sportschool: hoe vervelend is het als alle springtouwen véél te lang zijn? Het verstellen van die springtouwen is alleen al een hele workout an sich.

4. We worden niet altijd gezien

Eigenlijk jammer voor iedereen die ons over het hoofd ziet, ze weten niet wat ze missen. Willen we lekker een drankje bestellen aan de bar, dan moeten we vaak tien minuten wachten omdat de barman ons niet ziet. We komen namelijk net boven de bar uit en als er iemand voor ons staat worden we al helemaal niet gezien. Aan de andere kant moeten we blij zijn dat we anders zijn, anders zou het er wel heel saai uitzien op de wereld. Naast het aandoen van hele hoge hakken kunnen we er verder niks aan veranderen. Happy Short Girl Appreciation Day.
Reactie plaatsen