09 mei 2016 
4 min. leestijd

Shaken en snacken bij 'My Protein Bar'

Shaken en snacken bij 'My Protein Bar'
Yes! Zwolle, mijn hometown, is een hotspot rijker. Hier in het nuchtere Oosten van het land lijken we misschien iets achter te lopen als het gaat om hippe, healthy tentjes. Maar met My Protein Bar komen fanatieke sporters die houden van zoet maar ook rekening houden met hun eiwitinname, aan hun trekken! Ik train al een paar jaar bij Profit Gym in Zwolle. Het is een kleine maar gezellige sportschool. Kortgeleden is deze gym helemaal verbouwd en uitgebreid. Hierbij kwam één kleine ruimte leeg te staan. Charlotte had een geweldig idee en zag haar kans; hier moest My Protein bar komen!

Hoe is het idee ontstaan om My Protein Bar op te starten?

Ik heb een enorme passie voor sport en voeding en ben zelf altijd erg bewust bezig met het afstemmen van mijn voeding op mijn trainingsdoeleinden. Voeding is tenslotte tachtig procent van je te boeken progressie, dus super belangrijk! In Zwolle miste ik een plek waar je terecht kunt om je proteïne intake een boost te geven. Voor je training, na je training, of gewoon omdat je er even zin in hebt. Net even wat anders dan je simpele shake thuis. Voor iedereen wat wils met de macro's vermeld op de beker zodat je een shake of snack kunt kiezen die past binnen jouw caloriebudget en die daarmee dus perfect aansluit op jouw doelen. My Protein Bar heeft een sfeer en uitstraling die uitnodigt om onderlinge ervaringen uit te wisselen, even tot rust te komen na je work-out of gewoon lekker te socializen.

Hoe is het om op zo'n jonge leeftijd je eigen zaak te beginnen?

Het geeft een enorme adrenalinekick om mijn eigen idee, mijn droom, tot leven te kunnen brengen! Iets van bottom up opbouwen is ontzettend spannend, maar ook heel erg leuk! Het is natuurlijk best risky om een vaste baan op te zeggen en daarmee al je zekerheid overboord gooien. Je zou denken dat je daar slapeloze nachten aan overhoudt, maar juist door het zetten van deze stap heb ik zo veel rust gevonden. Ik doe iets wat mijn passie is, waar ik keihard voor heb gevochten en waar ik al mijn liefde in heb gestoken. Dat gevoel is allesoverheersend! Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan dan van de dingen die je niet hebt gedaan. Feel the fear and do it anyway!!

Neem je zelf altijd een shake na je work-out?

In principe wel, maar wanneer ik bijvoorbeeld vlak voor mijn lunch heb getraind, doe ik meestal een scoop proteïne poeder door mijn kwark en combineer ik zo dus mijn post-work out shake met mijn lunch! Quark-party!

Wat is je favoriete recept?

Mijn favoriete shake is een scoop snickerdoodle proteïne poeder met amandelmelk, bevroren mango en kaneel. Even in de blender en je hebt een super lekkere shake! IMG_1540[1]

Een trotse eigenaresse bij de opening van My Protein Bar!

Shakes

Alle shakes die worden verkocht hebben een voedingswaarde van tussen de 200/300 kcal, zijn laag in vet en bevatten ongeveer dertig gram eiwit. Ideaal als energyboost voor het sporten of voor na de workout om spierherstel te bevorderen, maar je zou zo'n shake ook goed kunnen drinken als ontbijt. De Tropical Sensation, Very Berry, Funky Monkey en Banana Booster worden ter plaatse bereidt met vers fruit. Ik drink zelf eigenlijk alleen maar natuurlijke eiwitshakes, waar ik hooguit een snufje kaneel of vanillepoeder aan toe voeg. Prima, het doet zijn werk, maar af en toe is het wel een beetje saai. In vergelijking met mijn eigen shakes was dit dus echt wel een traktatie! De Very Bery smaakte super romig, waardoor je echt het idee hebt dat je een milkshake drinkt. Door het fruit krijgt je samen met de benodigde eiwitten ook nog wat vitamines binnen. Ideaal, Toch?
IMG_1556[1]
Alle shakes zijn, alvorens de opening, eerst getest tijdens een proeverij.

Snacks

Naast de protein (milk)shakes verkoopt Charlotte ook nog een aantal zelfgemaakte, eitwitrijke snacks voor de échte zoetekauwen. In het assortiment vind je onder andere de bekende, vezelrijke kwarktaart met een bodem van roggebrood en dadels en een vulling van kwark met proteïne poeder en een worteltaart op basis van wortel, banaan, speltmeel, havermout en snickerdoodle proteïne poeder. Ik proefde zelf tijdens de opening een zwarte bonen brownie op basis van, je raadt het al, zwarte bonen en chocolade proteïne poeder. Echt super lekker en bovendien heel voedzaam! snacks my protein bar

Ook de snacks moesten natuurlijk geproefd worden.

Mocht je in Zwolle wonen en een goede reden zoeken om van sportschool te wisselen dan is dit is er in ieder geval één. Alhoewel, ik heb graag wat rust en ruimte tijdens het trainen...

Na de pilot hoopt my Protein Bar uit te kunnen breiden en ook sporters van buiten Profit Gym te kunnen bedienen. Nog even geduld dus! Voor nu staat Charlotte vier dagen in de week tijdens de spitsuren met shakes & snacks voor je klaar. Check Facebook van My Protein Bar even voor de precieze openingstijden.

my protein bar logo
Reactie plaatsen