07 april 2017 
2 min. leestijd

Sephora geeft gratis make-up lessen aan kankerpatiënten

Sephora geeft gratis make-up lessen aan kankerpatiënten
We willen ons allemaal fijn voelen in ons lichaam en willen er stralend uitzien. Helaas is dat niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Wanneer je (langdurig) ziek bent kan het lastig zijn om de aandacht op je uiterlijk te leggen. Sephora heeft hierop iets bedacht, waardoor deze mensen weer zien waarom het zo fijn kan zijn om je mooi te maken met make-up!

Brave Beauty in the Face of the Cancer

In Nederland hebben wij wel een Sephora winkel gehad, maar die is helaas ook weer verdwenen. Toch herinneren wij ons nog allemaal hoe geweldig de make-up producten van Sephora zijn. Juist wanneer je dacht dat deze winkel niet beter kon worden dan het al was, kwam Sephora met geweldig nieuws. Ze gaan kankerpatiënten door het hele land helpen door make-up lessen te organiseren: Brave Beauty in the Face of Cancer. Deze lessen zijn een verlenging van de 'Classes for Confidence'. Het zijn lessen die speciaal zijn ingericht voor mannen en vrouwen die met moeilijke omstandigheden te maken hebben.

In de Brave Beauty in The Face of Cancer lessen zullen ze technieken leren die te maken hebben met de lichamelijke verandering door de behandelingen. Door de behandelingen kan de huid er dof uit gaan zien en in de les leren ze hoe je een gezonde glow aan kunt brengen. Maar de lessen gaan niet alleen over wat er met het uiterlijk gebeurt. Iedereen die meedoet aan de lessen gaat door dezelfde moeilijke periode en zo kunnen mensen steun vinden bij elkaar. In zo'n groep kun je elkaar ook motiveren om door te blijven vechten en dat maakt de gedachte achter deze lessen heel mooi.

Zelfvertrouwen door contour en highlighters

Sephora is niet de enige die bezig is met het motiveren en helpen van kankerpatiënten. Make-up artist Norman Freeman helpt vrouwen hun periode van behandelingen door te komen met een lach op hun gezicht. Hij is kortgeleden gestart met tours door ziekenhuizen om gratis makeovers te geven. Hij maakt niet alleen een verschil in zijn buurt, maar reist het hele land door om mensen blij te maken.

Norman heeft zelf een aandoening die Alopecia heet. Dit houdt in dat je buitengewoon veel haar verliest en bijvoorbeeld geen wenkbrauwen of wimpers hebt. Helaas heeft hij hierdoor veel te maken gehad met pesters en dit heeft een grote impact op zijn zelfvertrouwen gehad. In deze periode wilde hij zelfs een einde aan zijn leven maken, maar toen ontdekte hij de kracht van contour en highlighters en heeft hij zijn zelfvertrouwen weer teruggekregen.

Hij vertelt dat het dragen van make-up hem een goed gevoel geeft over zichzelf. Hij weet dat iedereen mooi is met en zonder make-up en hij wil dit doorgeven aan andere mensen. Hij gebruikt zijn Instagram account om zijn woord te doen en hij doet er alles aan om alle patiënten die hem een berichtje sturen te bezoeken. Soms neemt Norman de bus en hij heeft veel gebruik gemaakt van Airbnb huizen. Hij doet dit allemaal van het geld dat hij ophaalt via een fundraising project. Mensen doneren geld aan hem zodat hij dit inspirerende werk kan blijven doen. Wij vinden dit zo tof!

Reactie plaatsen