10 juli 2017 
2 min. leestijd

Schrap drama en stop met vergelijken: 5 tips om wat blijer in het leven te staan

Schrap drama en stop met vergelijken: 5 tips om wat blijer in het leven te staan
Gelukkig zijn en je blij voelen is waarschijnlijk een van de dingen die je het allerliefst wil. Als je gelukkig bent zit je lekker in je vel en houdt niemand je tegen. Maar hoe wordt je nou blij en gelukkig? Met deze tips kun jij in no-time alles wat positiever gaan zien!

1. Jezelf vergelijken met anderen

Je wordt er echt niet gelukkig van als je jezelf constant met anderen vergelijkt. Probeer alleen naar jezelf te kijken en anderen ook hun geluk en succes te gunnen. Het is logisch dat je nieuwsgierig bent naar het leven van iemand anders, maar probeer te waarderen wat je zelf hebt. Wat jij hebt bereikt, wat je doelen zijn en wat je allemaal mee mag maken pakt niemand van jou af. Gelukkig is er maar 1 van jou en die is uniek. De enige persoon waarmee je kunt concurreren is jezelf.

2. Ergens spijt van hebben

Het is gezond om over alles wat je meemaakt na te denken en zo tot nieuwe inzichten te komen. Het kan natuurlijk voorkomen dat je spijt hebt van sommige keuzes wanneer je de consequenties ervan inziet. Je had misschien gehoopt dat het anders af zou lopen. Probeer ervan te leren en dan weer door te gaan. Je kunt niets meer veranderen aan de situatie, dus probeer niet na te denken over hoe het uit had kunnen pakken als je het anders had gedaan. Jouw keuzes hebben je gebracht waar je nu bent.

3. Jezelf niet accepteren

Ik vind het altijd inspirerend om mensen te zien die zichzelf volledig accepteren, waaronder de dingen die ze minder mooi vinden aan zichzelf. Uiterlijk en innerlijk spelen beide een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Natuurlijk komt hier wat onzekerheid bij kijken. Zie ik er goed uit? Vinden zij mij wel aardig? Doe ik het wel goed? Probeer hier niet op te focussen. Het klinkt makkelijker dan het is, maar richt je vooral op de dingen die je wél leuk vindt aan jezelf.

4. Onnodige drama toelaten in je leven

Zolang we in contact zijn met mensen zullen we altijd wel met drama te maken krijgen. Als je gelukkig wilt zijn is het fijn om vriendschappen te hebben met mensen die een positieve invloed op jou hebben. Geeft een relatie jou alleen maar drama, gezeur en een negatief gevoel? Misschien kun je een tijdje even afstand nemen. Vriendschappen moeten je juist energie, steun en natuurlijk veel gezelligheid geven. Hebben jullie een tijdje geen contact gehad en denk je dat het tijd is om het weer te proberen? Doe dit dan rustig aan en leg ook uit aan die persoon waarom je daarvoor kiest.

5. Vergeten dat geluk van binnen komt

Geld zelf maakt ons eigenlijk helemaal niet gelukkig. Wel geeft geld ons de mogelijkheid om dingen te doen die ons gelukkig maken, zoals reizen bijvoorbeeld. Toch maakt het niet uit hoeveel geld we op onze rekening hebben staan of wat voor titel er voor onze naam staat. Het is niet realistisch om je geluk altijd uit bezittingen te halen. Je kunt misschien alles hebben wat je hartje begeert, maar toch komt geluk van binnen. Als je niet tevreden bent met jezelf of je leven, zul je nooit echt gelukkig zijn, zelfs niet als je bakken met geld hebt.
Reactie plaatsen