What do we need
- 2 rode puntpaprika’s
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- snuf zwarte peper
- 700 ml groente bouillon
- 1 theelepel rauwe cacao
- 1 eetlepel tomatenpuree
- paar blaadje verse munt
Make & Shake & Bake
- Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en halveer ze. Leg ze naast elkaar op de ovenschaal
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verspreid dit over de paprika’s en sluit af met olijfolie en een snuf versgemalen zwarte peper
- Zet de bakplaat twintig minuten in de oven
- Zet een blender of staafmixer klaar. Haal de paprika’s uit de oven, stop ze in je blender samen met de tomatenpuree en blend binnen een minuut tot een gladde soep. Liever nog wat stukjes in je soep? Pureer hem dan wat korter.
- Schenk de soep in een een pan, giet de bouillon erbij en verwarm het mengsel op laag vuur. Proef even en voeg naar smaak nog wat peper of zout toe.
Bo houdt ontzettend veel van eten en probeert alles wat ze eet en kookt zo lekker én gezond mogelijk te maken. Voor Bo betekent gezonde voeding energie en kracht en lekker eten ontspanning en gezelligheid. Op beaufood.nl post ze dagelijks recepten waarmee ze jullie laat zien (en proeven!) dat die twee dingen héél goed samen gaan. Gezonde en glutenvrije appel-kaneel broodjes? Healthy frikandellen? She’s got it all! Deze recepten en meer vind je op beaufood.nl