Redactie
07/07/2017
3 min
1

Saskia's transformatie: Fitnessavontuur begon als een kind in de snoepwinkel

07/07/2017
3 min
1
Als klein meisje was ik altijd al heel veel bezig met een verschillende soort sport. Korfbal, zwemmen en turnen. Ik kon alles eten wat ik wilde en kwam dan ook nooit een grammetje teveel aan. Altijd dus al een slank lichaam gehad. Vooral groepssporten vond ik altijd heel erg leuk. Waarom koos ik dan ineens voor fitness, waar je in je eentje traint en niet in een groep? Turnen viel na de basisschool al meteen weg, want dat vond ik niet meer zo leuk. Zwemmen en korfbal deed ik altijd heel fanatiek. Korfbal viel uiteindelijk ook weg, want ik had er niet meer de tijd voor door studie. Zwemmen was op een gegeven moment ook klaar, want ik behaalde alle zwemdiploma’s die er waren en ook qua tijd lukte het mij niet meer. Toen bleef er dus geen sport meer voor mij over en tja, wat moet je dan gaan doen? Pas na mijn beroepsopleiding ben ik begonnen met fitness. Ik heb mezelf in die tussentijd niet echt meer bezig gehouden met iets in de richting van sport. Wel af en toe een keer wat hardlopen, maar dat werd ik op een gegeven moment ook beu, want dat moet je opbouwen en dat zocht ik toen allemaal nog niet.

Snoepwinkel

Mijn fitnessavontuur begon als een kind in de snoepwinkel; niet wetende wat je daar allemaal moet doen. Er is ook zoveel dat je allemaal niet weet als je daar net komt, dus ga je maar aan wat dingen beginnen en vervolgens, na een paar maanden, zie je alsnog geen resultaten. Toen ging ik me afvragen: 'Hoe kan dit nou? Ik sport veel, maar ik zie geen resultaat!' Na heel veel dingen zelf uit te proberen en steeds maar weer opnieuw te falen, en mijn motivatie die steeds weer wegging, heb ik toch maar wat hulp ingeschakeld. Nu weet ik hoe dit allemaal werkt en wat ik moet doen om dat gewenste resultaat te behalen. Je moet niet ineens morgen 1000 euro willen hebben, dat lukt niet en zo werkt het ook niet in de sportschool. Ik wilde snel resultaten zien, maar zulke dingen gaan nou eenmaal niet 1, 2, 3.

Scooter ongeluk

Geduld en motivatie is een belangrijke zaak bij fitness. Ook doorzettingsvermogen en op de tandjes bijten bij het heffen van de zware gewichten is zeker een must. Ik begreep steeds beter hoe het allemaal in elkaar zat en ik ging fanatiek aan de bak. Mijn motivatie schoot omhoog en fitness werd echt een ding voor mij. Totdat ik op 7 oktober 2016 een zwaar scooterongeluk kreeg. Hierbij brak ik mijn been op 3 plekken en moest ik à la minute geopereerd worden. Daar lig je dan, voor de komende maanden… Operaties brachten mij weer terug op de been en het herstel ging vlotter dan we gedacht hadden. Eenmaal weer hersteld ben ik weer langzaam gaan sporten. Met lichte gewichten, het been ontzien en alles langzaam opbouwen ben ik weer gekomen. Iedere nieuwe dag kwamen er steeds meer gewichten bij. Hoe sterker mijn been werd, des te meer motivatie ik terugkreeg. Daardoor heb ik ook een Instagram account gemaakt, om anderen net zo te motiveren als dat ik ben. Deze motivatie wilde ik maar al te graag doorgeven aan mensen die dat ook kunnen gebruiken.

Conditie

Door het ongeluk was ook al mijn conditie verloren gegaan. Nu ben ik dat weer aan het opbouwen en ook dat gaat steeds beter. Het duurt even en is niet zomaar gepiept, maar hé: ik zie tenminste wel vooruitgang en dat willen we hebben! Geef daarom nooit op. Kijk niet in dagen, niet in maanden, maar kijk in jaren. Zo stel je jezelf nooit teleur als je iets niet haalt op een korte termijn.

Maar waarom fitness?

Ik heb fitness gekozen omdat je het altijd, op ieder tijdstip kan doen dat jou uitkomt. Ook kan ik er mijn agressies in kwijt door op de boksbal te slaan. Mede door fitness ben ik stukken gezonder gaan eten. Ik had altijd heel veel buikpijn en buikkrampen, maar door het gezonder eten en door te letten op wat ik eet, merk ik dat ik geen buikpijn meer heb. Ik voel me daarom ook stukken fitter en heb veel meer energie gekregen hierdoor. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar we geven niet op en we komen er wel. Ik ben niet te dik of te zwaar, maar ik wil mezelf gewoon wat strakker in mijn lichaam krijgen en gezonder gaan leven. Saskia Noten is 21 jaar en werkt als kapster in een kapsalon in Son en Breugel. Naast haar fulltime baan staat ze graag in de sportschool haar eigen uit te leven en om haar agressies kwijt te kunnen op de boksbal. Als ze daar niet te vinden is, is ze in haar zolderkamertje met haar gitaar en zingt ze wat liedjes weg. Ze probeert ook altijd netjes op tijd te mealpreppen, want van gezond en lekker eten houdt ze ook heel veel!
Reacties
Categorieën