Recept: Maak je eigen sambal!
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral lekker eenvoudig en snel klaar zijn. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Houd je wel van spicy? Wat dacht je van je eigen sambal? Houd je wel van iets pittigs en is sambal echt een to-go-to voor jou? Helaas zitten er in sambal vaak veel toegevoegde suikers en toevoegingen die helemaal niet nodig zijn. Maak gewoon lekker je eigen sambal! De pepers zelf zijn gezond: ze zitten vol met onder andere vitamine C, vitamine B en ijzer. Het maken is heel simpel en de sambal is veel lekkerder dan de varianten uit de supermarkt.
What you need
- Spaanse pepers - 10 stuks
- Zeezout - 1 theelepel
Make & shake
- Snijd de steeltjes van de Spaanse pepers eraf.
- Snijd de pepers doormidden en stop de in de keukenmachine. Wil je een minder pittige sambal? Haal dan de pitjes en zaadlijsten weg.
- Voeg het zout toe.
- Vermaal de pepers zo goed dat je geen grove stukjes meer ziet.
- Lek de sambal nu uit in een vergiet.
- Schep het over in een glazen potje. Let er wel op dat je een goed afsluitbare deksel hebt!
- Bewaar de sambal gewoon in de koelkast.