Salade van quinoa en rode biet

Tijd voor iets kleurrijks. De koude maanden zijn al een tijdje aan de gang en om te voorkomen dat jij in een dip raakt, hebben wij dit kleurrijke recept. Als jij dit als lunch eet, ben je gegarandeerd weer vrolijk en energiek. Met dit recept van Voedzaam & Snel breng jij weer wat kleur in het leven, of het nou tijdens de lunch of het diner is. Binnen een paar simpele stappen heb jij deze heerlijke maaltijd op tafel staan. De kleur van dit recept komt door de rode bieten. De naam zegt het al, rode bieten. Ze geven veel kleur af waardoor je een totale roze/rode maaltijd creëert. Buiten dat rode bieten veel vrolijkheid geven aan je maaltijden, zitten ze ook vol goede voedingsstoffen. Rode bieten zijn namelijk rijk aan vezels, vitamine C, mangaan en ijzer. Bieten zijn zowel gekookt als rauw lekker. Je kunt rode bieten dus gebruiken in veel verschillende recepten, zowel koude als warme.

What you need (2 porties)

  • (rauwe) Rode biet – 150 gram
  • Wortel – 150 gram
  • Quinoa – 100 gram
  • Geraspte jonge kaas – 100 gram
  • Salade ui – 1 stengel
  • Citroen – de helft
  • Verse peterselie – handje vol

Make, Shake & Bake

  1. Bereid de quinoa volgens het etiket.
  2. Wanneer de quinoa aan het koken is, schil je de rode biet en de wortel en rasp je de groenten fijn. Plaats dit in een grote kom.
  3. Voeg hieraan de olijfolie en de sap van een halve citroen toe. Strooi daarna de geraspte kaas er over.
  4. Schep het goed door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
  5. Als de quinoa klaar is, kan het bij het mengsel toegevoegd worden. Schep dit goed door elkaar.
  6. Snijd nu de uien in ringen en schep het weer door elkaar.
  7. Serveer de salade met grof gehakte peterselie.
Geniet van deze kleurrijke maaltijd tijdens de donkere dagen.