13 oktober 2017 
2 min. leestijd

Met deze 4 tips kun jij 's ochtends vroeg opstaan om te sporten

Met deze 4 tips kun jij 's ochtends vroeg opstaan om te sporten
Het is 7 uur 's ochtends en je wekker gaat. Het is tijd om de afspraak met jezelf na te komen en even flink te gaan sporten. Je hebt deze week al verschillende andere smoesjes bedacht om toch te kunnen blijven liggen, en vandaag is het moment dat je moet shinen van jezelf. Voor je het weet heb je de wekker al gesnoozed en heb je jezelf weer omgedraaid. Here we go again... Als je het niet gewend bent om in de ochtend te sporten kan het een hele omschakeling zijn. Ben jij niet zo'n ochtend mens maar wil je wel graag 's ochtends sporten, dan hebben we een aantal tips. Misschien werken ze niet allemaal voor je, maar give it a try. Wie weet word je toch nog eens een ochtend sporter.

1. Uit de veren

Het begint natuurlijk allemaal met het daadwerkelijk uit je bed komen. Ben jij iemand die 20 keer je wekker snoozed voordat je uit bed komt? Zet dan een paar wekkers en leg je wekker of mobiel aan de andere kant van de kamer. Als jij je bed uit moet komen om je wekker uit te zetten ben je eigenlijk al te wakker om weer te gaan slapen. Op die manier wordt daadwerkelijk gaan sporten een stuk makkelijker. Als je dit een week volhoudt zul je merken dat het een stuk makkelijker zal gaan dan de eerste keer.

2. Start meteen

Een goede training begint met een goede warming up, dus fiets een keer naar de sportschool in plaats van direct de auto te pakken. Tegen de tijd dat je aankomt ben je al een beetje opgewarmd en helemaal klaar voor je workout. Daarnaast ben je meteen wakker, waardoor je meer gefocust bent tijdens het sporten. Hierdoor wordt je training alleen maar effectiever.

3. Wees voorbereid

Het ergste tijdens je training is natuurlijk als je erachter komt dat je iets vergeten bent. Je sportbeha of je waterflesje zijn natuurlijk een must tijdens je workout. Wanneer je vroeg opstaat om te gaan sporten kan het nog weleens voorkomen dat je door je slaperigheid iets vergeet mee te nemen. Zorg er daarom voor dat je de avond voordat je gaat sporten alles klaarlegt zodat je niets vergeet. Denk hierbij aan je sportkleding, sportschoenen, waterfles, een handdoek en een proteïne reep voor als je gelijk door moet naar je werk of school. Een goede afspeellijst tijdens je oefeningen kan heel fijn werken. Zoek de avond voor je training een goede afspeellijst op of maak er een voor jezelf. Dit voorkomt dat je dit nog moet doen in de sportschool, zodat je daar meteen aan de bak kunt gaan.

4. Meet je resultaten

'Werkt dit wel voor mij?', 'Ik zie helemaal geen verandering' en 'Er gebeurt helemaal niets.' Deze dingen gaan bij ons allemaal weleens door het hoofd. Zorg er daarom voor dat je je resultaten goed blijft meten. Doe dit niet iedere dag, want dan zie je niet zo snel verbetering, maar bijvoorbeeld elke week of iedere twee weken. Doe dit door bijvoorbeeld een foto te maken of op de weegschaal te gaan staan. Kies wat voor jou het beste hierin werkt. Bedenk wel dat de cijfers op de weegschaal niet altijd wat zeggen, want spieren wegen ook mee.

Voordelen van een ochtend training

Heb je veel dingen aan je hoofd door je werk of studie? Een goede trainingssessie kan ervoor zorgen dat je je hoofd even helemaal leeg kunt maken en je stress vermindert. Daarnaast kan het ook zorgen voor de opwekking van nieuwe en originele ideeën. Een goede brainstormsessie met jezelf tijdens het sporten is dus zeker aan te raden. Nog een bijkomend voordeel is dat je 's avonds lekker vrij bent als je 's ochtends sport. Misschien voor de hand liggend, maar zeker iets om aan te denken. ;)
Reactie plaatsen