Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Vandaag in de spotlight: carpaccio van rookvlees met ei en een bieslookdressing. Yum! Jeeej, carpaccio! Ik word er altijd zo gelukkig van als ik het zie staan bij een verjaardag of zelfs als ik eens naar een
all you can eat restaurant ga. Het is eigenlijk zo'n simpel recept, maar daarom niet minder lekker. Zelf raak ik vaak snel uitgekeken op bepaalde recepten omdat ze na een tijdje een beetje standaard worden. Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe variaties, en jawel: dit is er weer een! Dit carpaccio recept is echt ideaal. Je kunt het natuurlijk gewoon los eten als lunch, maar je kunt ze ook oprollen en meenemen naar je werk. De yoghurt maakt het lekker fris, door het rookvlees heb je toch iets een
bite en en het ei is zowel verzadigend als voedzaam. Wat wil je nou nog meer? Wil je eens
fancy doen met een voorgerecht maar zijn de
amuselepels van vorige week net iets
too much? Dan kun je dit ook prima serveren voor je het hoofdgerecht op tafel zet.
- Mayonaise - 1 tl
- (Soja) yoghurt - 2tl
- Ei - 2
- Verse bieslook - 14 sprieten
- (Paarden)rookvlees - 5 plakken
- Peper - naar smaak
- Kook eerst de eieren halfzacht.
- Leg de vijf plakken rookvlees uitgespreid op een bord.
- Snijd tien van de verse bieslook sprieten in kleine stukjes.
- Mix in een schaal de yoghurt met de mayonaise, peper en de verse bieslook.
- Haal de eieren van het vuur als ze klaar zijn, laat ze schrikken onder koud water en snijd ze, gepeld, in vier parten. Je moet dus acht halve maantjes overhouden.
- Verdeel de eieren over het rookvlees en giet de dressing over de eieren.
- Snijd de overige vier sprietjes verse bieslook en verdeel deze over de eieren.
- Neem je ze mee? Rol ze dan voorzichtig op en neem ze mee in een goed afsluitbaar bakje.
Eet smakelijk! En wel delen via #FGRecept hè?