01 juli 2016 
3 min. leestijd

Roeien zonder vereniging met BeSporty!

Roeien zonder vereniging met BeSporty!
Ik kwam pasgeleden een website tegen waarbij je – zonder lidmaatschap of verplichtingen - leuke sportactiviteiten kan boeken. Dit kan zowel een eenmalig, meerdere keren, of gewoon voor altijd. Klinkt ideaal, toch? Ik heb de proef op de som genomen en heb voor jullie uitgezocht hoe dit nieuwe platform, BeSporty, werkt en hoe vrijblijvend het precies is. Lees hier mijn bevindingen. Heb je weleens eens de situatie gehad dat je in aanraking kwam met een vorm van sport waarbij er iets, van binnen, begon te borrelen dat zei dat deze sport best wel eens iets voor jou zou kunnen zijn? In zo’n geval blijft bij mij persoonlijk dit idee vaak een tijdje hangen, om het vervolgens opzij te zetten omdat je simpelweg geen mogelijkheden hebt om het te proberen of dat je meteen gebonden bent aan een abonnement. Voorbeeld; je volgt een proefles, maar ergens ervaar je de morele verplichting om je dan te moeten inschrijven. Of je kunt ergens iets vrijblijvend proberen maar de verdere organisatie ervan is verre van praktisch. Met BeSporty hoef je je daar in ieder geval niet meer om te bekommeren!

Onhandig

Ik ben een sportfanaat. Laatst hadden we een familiedag. Ik spotte een bal op het veld en al vrijwel meteen wilde ik de hele familie enthousiasmeren om een klein toernooitje te houden. Zo ben ik. Ik vind elke sport leuk. En precies die eigenschap kan soms nog wel eens lastig zijn. Hockey, tennis, volleybal, boksen, fitness, squash – voor bijna elke sport ben ik wel te paaien. Maar mijn studentenleventje biedt helaas niet mogelijkheid om al deze sporten te beoefenen dus blijf ik al jaren steady en veilig bij het hardlopen en hockeyen. Best jammer eigenlijk. Hoe chill zou het zijn als je af en toe een lesje ergens kon proberen – voor de verandering of gewoon voor de lol. Zo speelde het al een tijdje in mijn hoofd om mij een keer te verdiepen in roeien. Met mijn conditie van het vele rennen en mijn lengte van 173 cm zou het best iets voor mij kunnen zijn. Maar ja, voor roeien heb je, op z’n minst, water nodig en je stapt niet zomaar overal het water in. Bovendien is het bezitten van een roeiboot ook niet geheel onbelangrijk, inclusief de juiste riemen en kledij. Met andere woorden, deze gedachtegang spookte al een tijdje door mijn hoofd maar ik zag eigenlijk geen mogelijkheid om het uit te proberen.

BeSporty

BeSporty biedt de uitkomst. Op het platform worden heel veel sporten aangeboden waarin je je met een simpel account voor elke sport kan inschrijven. Noem iets op en zij bieden het aan. Toen de site gelanceerd werd, scrolde ik door al de mogelijkheden en stuitte ik op jawel, een roeiles. Ik heb via BeSporty gelijk mijn eerste roeiles geboekt. Ik kon zelf de dag en datum kiezen en met een paar klikken was het allemaal rond. Veilig betaald via iDeal. Allemaal prima op orde. Ik vroeg mij af of het werkelijk allemaal zo makkelijk kon.

Roeien op de Amstel

Begin juni, fietse ik met een klein rush over de Berlage brug. Binnen nu en een klein kwartier zou ik daar in het water zijn – hopelijk op het water en niet in het water. Ik arriveerde precies op tijd bij Roeicentrum Berlagebrug. Met een hele enthousiaste, leuke instructrice werd mij aan de kant eerst de basics van het roeien uitgelegd. Ik zeg eerlijk, dit is best wel pittig. Roeien is echt een techniek sport. Zo is er een specifieke manier om je handen vast te houden, je polsen te draaien, je riemen vast te houden, je rug te bewegen en je benen af te zetten. Veel informatie in een half uur. Gelukkig had de instructrice veel geduld voor mijn amateuristische capriolen. Na een tijdje begon ik het door te krijgen en ontwikkelde ik een soort stappenplan in mijn hoofd. Uiteindelijk liet de lerares mij los en mocht ik, onder haar supervisie, alleen varen op de Amstel. Wat een vrij gevoel gaf dat. Ik ging sneller, zette steeds meer kracht in mijn benen en slagen totdat de stappen zich opstapelde in mijn hoofd en ik een stap vergat. Plots wankelde mijn bootje zo erg dat ik op een haar na in het water was getuimeld. Vanaf dat incident had ik een beetje angst gecreëerd om echt heel hard te gaan, bang om een stap te vergeten en weer in dezelfde wankelende positie te komen. Gelukkig naderde het einde van de les.

Zoals verwacht

Nieuwe dingen doen, brengt spanning in je leven, verbreedt je horizon en geeft nieuwe energie. Dat is exact wat deze roeiles met mij gedaan heeft. Even uit de sleur van het standaard dagelijkse riedeltje. Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe dingen proberen. Heerlijk! Ik ben blij dat zoiets mogelijk gemaakt kan worden door een platform als BeSporty. Het was snel geregeld, de roeivereniging was van al mijn wensen op de hoogte en het was een te gekke ervaring. Ik ben niet meer benadert of ik nog lid wilde worden van de vereniging en zit ook niet vast aan maandelijkse afschrijvingen. Sterker nog, ik ben van plan om nog vaker te gaan roeien. Meteen besloot ik de mogelijkheden te bekijken van BeSporty voor als ik bij mijn ouders in het Zuiden ben. Een kleine kanttekening – de sportverenigingen die aangesloten zijn, zitten niet overal in Nederland. Voorlopig vooral beschikbaar in Amsterdam en andere delen van de Randstad. Maar mocht je daar toevallig gehuisvest zijn – een absolute aanrader!
Reactie plaatsen