Review: zoektocht naar balans met Cenzaa #2

Review: zoektocht naar balans met Cenzaa #2
Sta je er eigenlijk wel bij stil wat de effecten zijn van de producten die je nu voor je huid gebruikt? En dan vooral op de lange termijn? Ik in ieder geval niet. Hoewel ik aandacht besteed aan mijn uiterlijke verzorging, heb ik me eigenlijk nooit echt verdiept in de waarde ervan. De komende maanden ga ik op zoek naar huidverbetering en schrijf ik reviews over het cosmeticamerk en de 100% natuurlijke Cenzaa. Ik sta onder behandeling van schoonheidsspecialiste Nancy, tevens expert op Fitgirls.nl. Nancy werkt uitsluitend met Cenzaa producten en neemt mij elke maand mee in de wereld van Cenzaa. Zal mijn huid optimaal verbeteren na het gebruiken van de producten?

Toch geen Cenzaa-girl?

In mijn vorige blog vertelde ik jullie dat ik het gevoel had dat mijn huid zich al verbeterde na het verdwijnen van de uitslag. De uitslag kwam na het veranderen van de dagcrème (voor de gevoelige huid) niet meer terug, maar na een paar maanden de producten intensief te hebben gebruikt, was er nog geen verbetering opgetreden. Mijn huid was zelfs slecht gehydrateerd. Althans dat kwam er uit de vochtmeting. Zelfs zo ernstig dat er craquelé vormde op mijn huid. craqe-wat?? Craquelé zijn kleine scheurtjes in de huid die aantonen dat de huid zich op lange termijn aanzienlijk zal verslechteren. Ik was enorm teleurgesteld. Zou ik dan toch geen Cenzaa-girl zijn?

Let's analyse this

Nancy vond het maar vreemd. Ze twijfelde zelfs of ik de producten wel goed gebruikte aangezien ze dit niet eerder had ervaren met Cenzaa. En eerlijk, ik begon te twijfelen over de producten, maar we lieten ons niet kennen en sloten de handen ineen. Tijd voor een onderzoek! Hadden mijn levensomstandigheden wellicht effect op de kwaliteit van mijn huid? Make-up gebruik ik amper; wel een concealer en een bronzingpoeder voor op mijn wangen en soms maak ik gebruik van een spray-tan. Dit had ik nu ook weer twee dagen voor de vochtmeting gebruikt. Spray-tan bevat alcohol. Dus dit zou ook een boosdoener kunnen zijn omdat alcohol je huid uitdroogt. Tevens is het bij ons op het kantoor niet goed geventileerd; er zijn geen ramen. Nancy vertelde mij dat slechte ventilatie enorm schadelijk is voor de gezondheid en zeker voor de hydratatie van de huid. Hmm.. Toch best veel aspecten die effect zouden kunnen hebben dus. Ik had er nooit eerder bij stilgestaan dat de huid zo kwetsbaar kan zijn. DSC_1949

Plan de Campagne

Het plan: de spray-tan gaat in de kast en het zes stappen plan van Cenzaa wordt iets aangepast. Voor het reinigen van mijn huid ('s morgens en 's avonds) gebruik ik de Reinigingsgel. Nu dien ik de Milk als reiniging in de avond te gebruiken. Het Hydraterende Masker, welke ik normaal wekelijks gebruik, moet ik nu 's nachts als nachtcrème gebruiken en dan na werkdagen, wanneer mijn huid dus weinig zuurstof heeft gehad, opsmeren. Tevens krijg ik van Nancy de MOMENTS behandeling om mijn huid te verrijken. Een anderhalf uur durende behandeling gericht op wellness en huidverbetering. De geuren van de producten en aandacht van Nancy zijn echt een pareltje voor je huid en mindset.

Dit moét het zijn!

Na overleg met Cenzaa zelf, wordt het plan nog een keer aangepast. Ik mag de reinigingsgel helemaal niet meer gebruiken. Verder blijf ik zoals afgesproken alle producten gebruiken. In de volgende meting moet er nu wel echt huidverbetering zijn! Ik ben echt heel benieuwd? Jullie ook? In mijn volgende blog lees je meer. Fijne Paasdagen! Liefs, Dani
Reactie plaatsen