26 september 2016 
3 min. leestijd

Review: meer focus tijdens het trainen met de Samsung Gear Fit2?

Review: meer focus tijdens het trainen met de Samsung Gear Fit2?
'Get fit, stay fit': dat is de belofte van Samsung wanneer het aankomt op dit fitnesshorloge. Wij vinden het belangrijk dat de fitness gadgets die we met jou delen een aanvulling zijn op jouw actieve leven. Helpen de nieuwe functionaliteiten van de Gear Fit2 jou écht je beter te focussen tijdens het trainen en op welke manier geeft dit horloge inzicht in jouw progressie? Ik testte de Samsung Gear Fit2 om erachter te komen of hij jou kan helpen een fitte leefstijl te krijgen en te behouden!

Get fit, stay fit!

Ik heb altijd vol bewondering naar vrouwen en mannen gekeken die al hun dagelijkse activiteiten bij hielden via een gadget aan hun arm. Vaak vond ik de elektronische hulpmiddeltjes niet heel mooi (lees: vrouwelijk) en tot een paar weken geleden vond ik het voornamelijk leuk om te zien hoeveel stappen ik op een dag had gezet, maar zelfs daar was ik niet loyaal aan. Ik voelde me niet geroepen om elke beweging vast te leggen en bij een rondje hardlopen ben ik dik tevreden met mijn running app. Een kinderhand is gauw gevuld zeggen ze ook wel eens… Ze dachten ook: 'Laten we Daphne eens uit haar comfort zone halen en haar blij maken met een supertoffe gadget die ze mooi even kan testen'. En voor ik het wist was daar mijn eerste ontmoeting met de Samsung Gear Fit2. daphne-3  

Work, work, work, work!

In onze vorige blog kun je uitgebreid lezen wat de Samsung Gear Fit2 voor je kan betekenen. Wij waren voornamelijk benieuwd wat hij toevoegt aan je workout, waardoor ik hem naast het dagelijkse gebruik ook tijdens een HIIT training testte. Om te beginnen zegt Samsung dat je meer inzicht in je training krijgt. Zo kan ik precies zien hoeveel calorieën ik heb verbrand, hoe lang mijn training duurde en op welke momenten van de dag ik actief ben geweest en op welke momenten helemaal niet. De Gear Fit2 houdt goed in de gaten of je wel voldoende beweegt. Doe je dit niet dan geeft hij je een seintje door middel van een piep en trilt hij even aan je arm. Zelfs bij het schrijven van dit blog vond hij dat ik net even te lang stil zat... Toch wel erg handig want het maakt je bewust van je beweging en bij mij hing de was ook meteen aan de lijn. Win-win zou ik zeggen! daphne-1k

To buy or not to buy?

Persoonlijk vind ik de Samsung Gear Fit2 een fijn apparaat om mee te werken. Ik ging van 'helemaal niks hebben met zo'n apparaat’ naar ‘terug naar boven lopen (3 hoog) als ik hem vergeten was om te doen’. Ik heb zeker met volledige focus kunnen trainen zonder dat ik afgeleid werd door mijn smartphone. Omdat je bij elke functie je doel kunt bepalen word je uitgedaagd om net even iets harder te lopen of om toch de trap te pakken in plaats van de lift. Zoals je leest ben ik vol lof maar een sluiting met een gespje vind ik toch altijd iets steviger voelen. Ook herkende hij op sommige momenten een bepaalde activiteit niet en daardoor merkte ik dat de GPS niet helemaal goed werkte. Toch, met deze verbeteringen raad ik je zeker aan om de Samsung Gear Fit2 aan te schaffen als trainingbuddy!
Reactie plaatsen