29 juli 2016 
3 min. leestijd

Review: Meer energie door de 7 Day Recharge

Review: Meer energie door de 7 Day Recharge
In de week van 11 t/m 17 juli organiseerde Fitgirls.nl de 7 Day Recharge. Samen met onze volgers en bloggers gingen we terug naar de basis en resetten we ons voor de zomer. Door aan de slag te gaan met gezonde voeding en yoga en meditatie oefeningen en te leren prioriteiten te stellen, werkten we toe naar een energiek lijf. In dit blog lees je de ervaring van één van onze experts; Chrissy van Chrissy Sport & Zorg.

Voeding

Door mijn werk als sportinstructrice weet ik hoe belangrijk het is om voeding te eten die energie levert. Als ik ongezonde of te weinig voeding zou nuttigen zou ik geen twintig uur kunnen lesgeven. Voor mij zat de grootste verandering dan ook in het laten staan van mijn vier koppen koffie (met een flinke scheut koffiemelk en een zoetje) en mijn bak soya yoghurt die ik ’s avonds laat na het lesgeven altijd lekker zat weg te lepelen. Oké, ik mocht ook een week geen suiker (lees; ijs) maar dit had ik al snel vervangen voor bevroren bananen met amandelmelk (écht een aanrader, heerlijk). Het cold turkey stoppen met koffie drinken resulteerde de eerste 3 dagen in hoofdpijn en vermoeidheid. Maar wat ben ik blij dat ik van het geloof af ben dat ik koffie nodig heb voor een beetje extra energie. En de zuivel, ook die laat ik voortaan lekker voor wat het is. Om toch wat extra eiwitten binnen te krijgen drink ik iedere dag een heerlijke shake van plantaardige eiwitten (Orange Fit) met amandelmelk. Ik ben een enorme fan van lekker en gezellig eten en zal nooit honderd procent kunnen (en willen) afblijven van ‘ongezonde’ dingen maar tachtig procent gaat me zonder moeite lukken. De lekkere gerechten uit het 7 Day Recharge receptenboek komen zeker nog eens bij ons op tafel.

Beweging

Drie maal per week intensief sporten en iedere dag een half uur matig intensief bewegen is de richtlijn op het gebied van beweging tijdens de 7 Day Recharge. Ik vind het heel goed dat mensen door dit programma worden aangezet tot lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging kent zo enorm veel voordelen. Niet alleen voor de conditie van je lijf maar ook om te ontstressen en te ontladen, is bewegen een absolute must. Door fysieke activiteit kun je beter ontspannen en beter slapen. Een goede nachtrust draagt bij aan meer energie. Deze energie kun je weer gebruiken om die dingen te doen die je écht gelukkig maken.

Voor mensen die niet lekker in hun vel zitten of even niet zo goed weten wat ze nou precies willen met hun toekomst, raad ik de 7 Day Recharge absoluut aan.

Relax

Yoga en ademhalingsoefeningen zijn vaste onderdelen van mijn (werk)week. Goed dat deze onderdelen tijdens de 7 Day recharge uitvoerig aan bod komen. Met meditatie heb ik iets minder ervaring en ik was hier dan ook erg nieuwsgierig naar. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mediteren vooral heel erg lekker vindt voorafgaand of na afloop van een Yoga les (vooral de bodyscan is heerlijk!). Op andere momenten van de dag kan ik er de rust (nog) niet voor vinden.

Prioriteiten stellen

To Do lijstjes vind je bij mij door het hele huis. Kladblokken vol met dagelijkse bezigheden. Waarom? Omdat ik alles dan lekker af kan strepen en ik niet alles hoef te onthouden. Dit geeft mij rust. Nu moest ik ook lijstjes maken maar lag de nadruk wat meer op de dingen waar ik écht gelukkig van werd. Sinds ik voor mezelf ben begonnen ben ik gauw geneigd om alle dagen van de week vol te proppen met werk. En ben ik niet aan het lesgeven dan is er altijd wel een website, een advertentie of een blog wat aandacht vraagt. De 7 Day Recharge bracht mijn focus terug naar de basis; mijn familie en vrienden. O, en af en toe lekker niets doen is ook helemaal niet verkeerd! ;) Ik heb het geluk dat mijn werk mijn passie is. Ik haal hier enorm veel voldoening uit en zou op dit moment niets anders willen. Voor mensen die niet lekker in hun vel zitten of even niet zo goed weten wat ze nou precies willen met hun toekomst, raad ik de 7 Day Recharge absoluut aan. Even een weekje volledig de focus op jezelf en op jouw geluk. Gewoon, omdat je het waard bent. chrissy Fitgirls

Chrissy de Vos is eigenaresse van Chrissy Sport & Zorg. Ze heeft interesse voor alles wat te maken heeft met sport, voeding, gezondheid en de invloed van deze factoren op ons brein. Chrissy richt zich voornamelijk op de combinatie tussen verantwoord bewegen: ‘het fysiek’ en het vergroten van de mentale veerkracht: ‘de psyche’. Met Chrissy Sport & Zorg probeert ze zoveel mogelijk mensen te motiveren om in beweging te komen en goed voor zichzelf te zorgen. Door blogs te schrijven over de positieve gevolgen van lichaamsbeweging op het brein, hoopt ze jou te motiveren en inspireren.

Filiz
Door

Filiz

op 06 Aug 2016

Hi Chrissy, wat leuk om te lezen dat het zo goed bevallen is. Enne... super dat jij de koffie niet mist! Ik begon die na 10 dagen wél te missen en het is er bij mij langzaam maar zeker weer ingeslopen. Liefs Filiz

Reactie plaatsen