Redactie
02/17/2017
3 min
0

Review Fitgirls Recharge: een dag vol goede vibes

02/17/2017
3 min
0
Alweer twee weken geleden was het eindelijk zo ver: het 7 Day Recharge event. Dit programma zorgt ervoor dat je met meer energie, focus en geluk je dagelijks leven kan rocken. De kick-off van deze week vond plaats in HealthCity Premium in Amstelveen. We blikken terug op een enorm leerzame, gezellige en vooral inspirerende dag. 35 Na een korte uitleg begonnen we de dag met een stressmanagement meditatie sessie van Hidde de Vries, oprichter van de 7 Day Recharge. Een echte reality-check was dat en heel confronterend ook. Ons leven staat in het teken van onze telefoon, het werk, eindeloze to do-lists en social media. Dit samen met alle andere prikkels zorgt ervoor dat we een hoop stress moeten verduren. Ik kan me erg goed voorstellen dat dit voor sommige mensen te veel kan worden, dat je telkens maar achter de feiten aan blijft lopen en gewoon vergeet om tijd voor jezelf te nemen. Dat je vergeet om te genieten, terwijl dit uiteindelijk wel is waar het leven echt om draait. Ik vond het erg schokkend toen het begrip ‘burn-out’ uitgelegd werd. Dit is iets wat je zelf totaal niet in de hand hebt. Je krijgt als het ware een soort van kortsluiting in je hoofd. Dat is het moment waarop je lichaam besluit dat het even genoeg is geweest. Dit heeft mijn ogen echt geopend en mij laten inzien dat ook ik meer rust moet nemen. Omdat ik het erg leuk vind wat ik doe, ben ik er ook veel mee bezig. Daarom vergeet ik vaak om écht even pauze te nemen en die to-do list aan de kant te leggen. Mijn telefoon heb ik 24/7 binnen handbereik, wat ook helemaal niet goed voor je is. Dit zijn twee dingen waar ik in de toekomst echt iets aan ga veranderen.

Zen

Na deze inspirerende lezing kregen we een yogales van Chantal Soeters. Ik dacht altijd dat ik veel te nuchter was voor yoga en dat ik hier ook niet lenig genoeg voor ben, maar niets is minder waar. Ik had het zelf niet verwacht maar tijdens deze les kwam ik echt tot rust. Je leert je lichaam op een hele andere manier kennen en door middel van deze yogales leerde je ook om echt naar je lichaam te luisteren. Heel belangrijk eigenlijk en iets wat wij in deze tijd vaak vergeten te doen. Sommige houdingen waren in het begin heel pijnlijk, maar omdat we leerden om die knop om te zetten en op een bepaalde manier te ademen, werd dit uiteindelijk een heel fijn gevoel. We leerden om alle stress die in ons lichaam zit los te laten. Dit was heftig en tegelijkertijd ook een ontzettende opluchting. Door even dat stemmetje in mijn hoofd uit te zetten, goed te ademen en naar mijn lichaam te luisteren heb ik alle spanning in mijn lichaam los kunnen laten. Ik merkte dat dit voor iedereen een ontzettend fijn gevoel was en we waren na deze les helemaal zen.

Terug naar de basis

Na een korte pauze met lekker fruit en een sapje gingen we verder met een voedingsworkshop van Chantal. Hier werd verteld dat al dat bewerkte voedsel stiekem ook héél veel invloed heeft op jouw lichaam. Wist je dat je hier zelfs stress van kan krijgen? Ik dus niet. Suiker en bewerkt voedsel is gewoon echt een verslaving waar je lichaam gewend aan raakt. Als je dit uit je voedingspatroon haalt kun je afkickverschijnselen krijgen. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn of continu chagrijnig zijn. Voeding is wel degelijk heel erg belangrijk voor je lichaam en je gemoedstoestand. Er werd uitgelegd hoe je je eetpatroon tijdens de 7 Day Recharge gaat aanpassen en zelf kreeg ik er direct zin in om dit te doen. Even terug naar de basis en genieten van écht eten.

Fuck it

Tot slot werd de dag afgesloten door Dani en Lizzy met een lezing over balans en prioriteiten stellen. Dit was echt een peptalk naar alle vrouwen toe. Dat we soms allemaal even die 'fuck it' modus aan moeten zetten en moeten doen wat goed voor ons is, en niet voor anderen. Hierna had iedereen even de mogelijkheid om z'n verhaal te doen, wat enorm inspirerend was. Je kon even je ei kwijt en luisteren naar de verhalen van andere vrouwen, wat mij nieuwe inzichten heeft gegeven. Dani en Lizzy sloten de lezing af door even hun gekke dansje te doen en iedereen deed mee. Even lekker los. ‘Fuck it’. Het was een top dag met inspirerende vrouwen, vol positiviteit en gezelligheid. Deze dag heeft mij een hoop rust gegeven en mijn ogen geopend. We hebben veel geleerd van de lezingen maar ook van elkaar, wat ontzettend inspirerend was. Ben jij er de volgende keer ook bij? [embed]https://www.youtube.com/watch?v=REK9xfGxIrI[/embed]
Reacties
Categorieën