28 oktober 2015 
1 min. leestijd

Review: De 'SquatZilla Challenge'. Doe jij mee? (+video)

Review: De 'SquatZilla Challenge'. Doe jij mee? (+video)
Mijn naam is Cilla en ik ben een squatlover, dus de naam SquatCilla kwam al snel in me op toen ik mijn website startte. Mijn liefde voor de squat is eigenlijk steeds sterker geworden, nu ik naast vechtsport ook aan krachttraining doe. Niet alleen omdat je er een kont van krijgt waar je ‘U’ tegen zegt, maar ook omdat je benen er in zijn geheel sterker van worden. Als je de squats goed uitvoert bouw je dus een godinnenlijf, all by yourself. Anyway, ik klets weer eens te lang. Waar het om gaat; mijn nieuwsgierigheid was gewekt toen er op Women’s Health een geniale uitdaging verscheen; de “SquatZilla Challenge” (bedacht door hun Amerikaanse collega van Men’s Health, B.J. Gaddour).

Wat houdt dit in?

Met een kettlebell in je hand die de helft weegt van je lichaamsgewicht doe je 100 goblet squats in 10 minuten tijd. Deze kun je achter elkaar doorrammen, als een beest, of met wat pauzes tussendoor. Het is jouw ‘feestje’. Nou… ik ging ervoor, zeg maar. In dit filmpje kun je zien of ik het ook overleefd heb (en mijn naam eer aandoe…). Gaan jullie de uitdaging ook aan? Let me know. #vindikleuk Succes!

Wil je Cilla volgen? Check dan haar website : www.squatcilla.nl

12167744_10153585580460351_1047170558_n

Yas Tan
Door

Yas Tan

op 29 Oct 2015

Nice! Zodra ik weer 'mag' zal ik het ook proberen.

Cilla
Door

Cilla

op 29 Oct 2015

Leuk Yas! Laat je me weten of het gelukt is :) ?

Yas
Door

Yas

op 02 Nov 2015

Helaas krijg ik nog een lange revalidatie periode voor de kiezen ;). 9 weken geleden is mijn voorste kruisband gereconstrueerd. Op dit moment mag ik weer 'mini squats' doen haha. Ik hou ook een blog bij. Ik weet niet of ik het hier mag delen, maar zie het vanzelf wel: https://yazontheroadtorecovery.wordpress.com/ Leuke post SquadCilla!

Reactie plaatsen