30 maart 2017 
1 min. leestijd

Reserveren bij je favoriete restaurant via Instagram? Binnenkort kan het!

Reserveren bij je favoriete restaurant via Instagram? Binnenkort kan het!
Je herkent het gevoel vast wel. Je scrolt door je Instagram feed en je ziet een foto van een mooi kapsel dat jij ook wel graag zou willen hebben, of wanneer je een lekkere hamburger voorbij ziet komen die jij ook heel graag wilt proeven. Wij hebben dit zelf ook heel vaak en daarom zijn wij super enthousiast over het volgende nieuws, #exciting! We beschikken nog niet over de technologie om onszelf te teleporteren, maar Instagram helpt ons goed op weg. De app biedt over een tijdje de functie waarmee we online een kappersafspraak kunnen maken, een plekje in ons lievelingsrestaurant kunnen reserveren en nog veel meer! En dit allemaal via een Instagram bedrijfspagina. Natuurlijk bieden heel veel bedrijven de mogelijkheid al om een online reservering te maken, maar deze functie kost ons meestal toch nog één of twee stappen teveel. Deze oplossing via Instagram klinkt ons dus wel heel fijn in de oren. Good job Insta!

Positief voor bedrijven

Het maakt ons leven een stukje makkelijker om binnen één stap te kunnen reserveren, maar de functie heeft niet alleen voor ons voordelen. Ook bedrijven hebben geluk met de opkomende functie. Het geeft hen de kans om echte klanten toe te voegen aan hun social media netwerk. Het gaat nu nog altijd om de likes of volgers, maar doordat mensen straks kunnen reserveren via Instagram wordt er ook echt actie ondernomen. Ook niet geheel onbelangrijk: uiteindelijk komen de mensen die reserveren dus ook écht naar je winkel toe! Het wordt op deze manier makkelijker voor bedrijven om het succes van hun promotie op social media te meten.

Instagram blijft veranderen

Instagram is continu druk bezig met veranderingen. We krijgen steeds meer manieren om content met elkaar te delen. Instagram stories en livestreams gaan als een speer en we kunnen de livestreams nu zelfs downloaden om later terug te kijken. Wij zijn super benieuwd wat er nog meer aan komt!
Reactie plaatsen