15 april 2017 
2 min. leestijd

Relaxen, zo doe je dat!

Relaxen, zo doe je dat!

Met een druk schema is het maar al te gemakkelijk om jezelf te verliezen. Je maakt tijd vrij voor je vrienden, vriendje of familie, maar what about you? Me-time is heel belangrijk voor je gezondheid, welzijn en creativiteit! Door tijd vrij te maken voor jezelf, leer je jezelf goed kennen en kom je er achter dat jij op nummer één hoort te staan. Maak gebruik van je me-time and enjoy it!

Tijd vrij maken voor jezelf is tegenwoordig een luxe, toch? Dit hoort echter niet zo te zijn. Me-time is juist een belangrijk onderdeel om je stressgehalte in balans te houden. Het mag niet worden gezien als iets egoïstisch of als tijdverspilling. Tijd vrijmaken voor jezelf is juist goed voor je gezondheid en je mind. Wij geven je 15 dingen die je kunt doen tijdens je me-days!

Sta vroeg op en...

 • Koop een dagboek. Het klinkt misschien wat ouderwets of kinderlijk, maar koop voor jezelf een mooi dagboek en een stevig potlood of een hele fijne pen. Begin gewoon met schrijven en haal mooie herinneringen op!
 • Drink je koffie uit jouw favoriete mok. In alle stilte tot je kopje leeg is. Het is iets heel kleins, maar je favoriete kopje kan je net die extra oppepper geven.
 • Geef jezelf een pedicure. Nu de warmere dagen steeds vaker voorkomen verdienen onze hardwerkende voetjes wel wat extra aandacht! Geniet van je relaxende voetbadje terwijl je nagellak aan het drogen is.
 • Doe yoga. Ga stretchen of ga aan de gang met gewichten. Beweging is goed voor het lichaam en zeker yoga is goed voor de mind. Gegarandeerd dat je de rest van de dag lekker zen bent.

Maak extra tijd vrij om te gaan...

 • Wandelen. Kies voor een mooie route met veel natuur! Leg die telefoon weg en let op de kleine dingen die je een glimlach bezorgen.
 • Schetsen. Nee, je hoeft geen Leonardo da Vinci te zijn. Maak gebruik van mooie kleuren en je fantasie, dat is al goed genoeg.
 • Lezen (een boek). Je weet wel... één zonder foto, gedrukt op echt papier. Kies voor fictie of een heerlijke romcom waar je bij weg kunt zwijmelen. Even je hersenen uit!
 • Ademen. Er zijn drie algemene ademhalingsoefeningen die heel eenvoudig zijn te leren. De ademhalingsoefeningen geven je een energiek, ontspannend en mediterend gevoel.

Maak je verplichte werkzaamheden af en...

 • Ga winkelen voor de lol. Gebruik de tijd om te stoppen bij een 'just for fun' winkel of winkel lekker makkelijk in verschillende webshops.
 • Luister naar een audioboek. De wc's schrobben is veel leuker als je naar het volgende hoofdstuk van je nieuwe, favoriete boek mag luisteren!
 • Kijk een film. Zelf houd ik wel van een horrorfilm of een dikke thriller. Uiteraard kan je Netflix openen en je eigen favoriete film opzetten.
 • Geniet van een hobby. Even tijd vrij nemen om eindelijk je hobby weer eens te kunnen beoefenen is heel belangrijk om jezelf creatief, ontspannen en gelukkig te houden. Heb je eigenlijk nog geen hobby? Geen probleem! Tegenwoordig zijn er zoveel workshops en dagjes uit waar je van kan genieten. Wie weet zit jouw hobby daar wel tussen!
 • Drink een wijntje! Eén glas wijn per dag mag, maak hier dan ook gebruik van. ;)

Prik een datum op de kalender om te...

 • Leren schilderen. Tegenwoordig zijn er overal wel schilderstudio's te vinden. Via Google vind je er vast eentje bij jou in de buurt. Doe dit met een vriend of ga lekker in je eentje! Again: je hoeft echt geen Leonardo da Vinci te zijn.
 • Dobberen in het bad. Met kaarsen aan en een lekker muziekje kom je al een heel eind! Een halfuur in bad is heerlijk en werkt ontspannend. Verveel jij je snel in bad? Dan kan je altijd nog twee dingen combinerend door een serie aan te zetten of dat nieuwe boek verder te lezen.
Geniet van je me-time!
Reactie plaatsen