Redactie
06/17/2016
1 min
2

Regenboogijsjes met kiwi

06/17/2016
1 min
2
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. We blijven even in de ijsjessferen, want voordat we het weten is het alweer herfst in ons kikkerlandje en moeten we de ijsstokjes weer onderin een kast leggen en wachten tot volgend jaar. Afgelopen week kregen we Summer Food Post van Ketchum. Isabel bracht ons een mandje heerlijke Zespri sungold kiwi's. Vandaar dat we lekkere regenboogijsjes met kiwi zijn gaan maken. Niet enkel zijn kiwi's echt zomerfruit, en daarom perfect om je hippe acai bowl wat meer kleur te geven, ze zijn ook nog eens super gezond. kiwi fitgirls Voedzaam & Snel legt uit: "Kiwi is een zeer voedzame vrucht. Een kiwi bevat zelfs meer vitamine C dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Daarnaast bevatten kiwi’s foliumzuur, kalium, magnesium, fosfor, zink, koper, vitamine A, vitamine E en mangaan. Ook bevatten kiwi’s pectine, dat het slechte LDL-cholesterol in het bloed verlaagt, en een aantal aminozuren. Kortom, kiwi’s zijn met recht exotisch superfruit te noemen." Als all year round kiwilover, zeg ik: "amen". Wanneer je in de zomer verlangt naar zo'n nostalgisch stoplichtijs, kun je nu naar de fruitschaal lopen in plaats van naar de ijsco te grijpen, en kiezen voor een gezonde variant, met echt fruit. Zonder zuur geel, maar met lekker, fris goud geel. Wie wil dat nu niet? ;-) Bij Voedzaam & Snel gingen ze helemaal los bij het fotograferen van deze heerlijke, gezonde ijsjes. Wanneer jij niet genoeg kan krijgen van het fotograferen van je fitgirls.nl-inspired recepten, vergeet ons dan niet te taggen! #FGRecept. kiwi ijs fitgirls

What you need (6 ijsjes à 100 milliliter)

  • Kiwi - 3
  • Aardbei - 180 gram
  • Mango - ¾
  • Bosbessen - 100 gram

Make & Shake

  1. Pureer iedere fruitsoort apart in een keukenmachine. Schep het fruit uit je machine en doe het in een bakje. spoel de keukenmachine tussendoor steeds af zodat de kleuren niet mengen.
  2. Schep de fruitpuree per kleur in de ijsvormpjes.
  3. Steek de stokjes in de ijsjes en laat de regenboog ijsjes minimaal vier uur invriezen/

Fitgirls.nl tip: om in de kiwisferen te blijven, kun je er ook voor kiezen om groene en gele kiwi's in een ijsje te verwerken voor een green-yellow icecream.

Reacties
Categorieën