Recept: zoete walnoten pesto
Wie van jullie doet door de weeks haar best om gezond te eten maar stort zich in het weekend soms per ongeluk iets te veel op de broodjes met aioli, kaas en hammetjes bij een verjaardagsborrel? You’e not the only one! Verjaardagen of andere feestjes zijn vaak hét excuus om je gezonde voornemens - voor eventjes - overboord te gooien. Want eerlijk is eerlijk, hoe erg je lieve familie of vrienden hun best doen om voor de healthies ook wat lekkers op tafel te zetten - komkommer of cherry tomaatjes -, ik word daar meestal niet warm of koud van. Wij willen ook smullen! Maar dan zonder bergen suiker, zout en kleurstoffen graag. Nu kun je zelf aan de slag gaan in de keuken maar na een dag hard werken heb je waarschijnlijk meer zin om onder de douche te springen en daarna je nieuwe dress aan te trekken. Een versgebakken healthy quiche is verleidelijk maar soms net even te veel moeite om te maken. Maar wat dachten jullie van een zoete walnoten pesto? Met maar drie (!) ingrediënten zet je binnen een paar minuten een super gezonde dip op tafel. Heerlijk bij geitenkaas of op een toastje. En als je wat over hebt kun je dat mooi over je salade heen doen de volgende dag. Yum!
What we need
- Een handje walnoten
- 2 el honing
- scheutje olijfolie
- snuf zout
Make, shake & bake
- Vijzel de walnoten grof. Als je geen vijzel hebt kun je de walnoten ook heel fijn hakken met een mes.
- Schep het notenmengsel in een kom en voeg de honing en olijfolie toe. Voeg ook een snuf zout toe.
- Proef even en voeg eventueel nog wat honing of olijfolie toe.