Recept: Zelfgemaakte wortelsoep met kerrie en feta
Woensdag soepdag! Om jou daar een handje bij te helpen, hebben wij dit lekkere recept van Voedzaam & Snel gevonden! Het is een keer wat anders dan tomatensoep of kippensoep. Eet deze wortelsoep lekker als lunch of als avondeten met wat hapjes erbij. Wij kiezen voor dit recept voor winterpeen, maar je kunt ook kiezen voor de bospeen. Het valt allebei onder de noemer wortelen. Een wortel kun je ook eten als snack met een lekkere dip erbij. Wortels zitten vol met vitamine A en vitamine C.
What do you need? (2 porties)
- Winterpeen – 1 kilogram
- Feta – 60 gram
- Bouillonpoeder – 30 gram
- Water – 1 liter
- Ui – 2 stuks
- Verse koriander – 15 gram (1 bosjes)
- Kerriepoeder – 1 eetlepel
- Cayennepeper – ½ theelepel
- Roomboter – klontje
Make, Shake & Bake
- Snijd de wortel in stukjes, en snipper de uien.
- 1 liter water verwarm je in de waterkoker.
- Hak de verse koriander in stukjes.
- Pak een soeppan, en fruit de ui er voor vijf minuten in met een klontje boter.
- Na de vijf minuten voeg je de wortel toe en bak je het weer vijf minuten.
- Giet het hete water in de soeppan. Voeg daarna de bouillonpoeder, kerriepoeder, 10 gram van de verse koriander en de cayennepeper toe.
- Nu is het tijd om de soep aan de kook te brengen.
- De soep kook je op laag vuur voor 15 tot 20 minuten. De wortel moet gaar en zacht zijn.
- De soep mag nu van het vuur en pureer het met een staafmixer.